FOTO: Košarkaški savez Srbije (KSS)
in , , ,

UDOVIČIĆ PESIMISTIČAN: Strani košarkaši koče odigravanje Evrolige i Evrokupa u predviđenom roku!

Ministar omladine i sporta Vanja Udovićić gostovao je u jutarnjem programu TV ‘Prva’ gde je izrazio sumnju da će Evroliga i Evrokup biti odigrani u najavljenim tereminima.

Po rečima srpskog ministra malo je verovatno da će se Evroliga i Evrokup igrati od početka jula, pošto srž evropskih timova čine strani košarkaši, a oni će imati problema prilikom povratka u Evropu jer pandemija koronavirusa još uvek traje na globalnom nivou.

Jedna četvrtina tima nije u mogućnosti da aktivno krene da trenira i da se vrati u Evropu, pa zbog toga može da dođe do pomeranja. Ja duboko verujem da možemo da budemo organizatori oba takmičenja – ocenio je Udovičić.

Potom se  osvrnuo i na mogućnost da se u Beogradu igraju završnice Evrolige i Evrokupa, za šta je naša država već poslala garancije i kandidaturu.

– Zbog svega što smo radili u prethodnom periodu ja mogu da budem samo optimista, ali to nije garancija da ćemo dobiti domaćinstvo. Pogledajte da smo u prethodnih pet godina bili organizatori Evropskog prvenstva u košarci za žene, da smo organizovali kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre 2016, da smo organizovali sada ženski kvalifikacioni turnir, da smo u jednom danu prihvatili turnir iz Kine, pokazali da imamo sposobnost i kapacitete, odigran je Fajnal-for u Beogradu... Kada ste pokazali svetskoj i evropskoj košarci da postavljate standarde, da se drugi prema vama porede, onda mi to daje ohrabrenje i snagu da to može da se desi. Mislim da je, ako je to moguće, važno da organizujemo što je veći broj međunarodnih takmičenja u Srbiji, da otvorimo vrata Srbije i da promovišemo našu zemlju – jasan je Udovičić.

Sastanak borda Evrolige zakazan je za 24. maj, tada će biti donete zvanične odluke o terminima i lokaciji odigravanja završnice dva najveća košarkaška turnira u Evropi.

FOTO: Košarkaški savez Srbije (KSS)

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

ITALIJANSKI MEDIJI TVRDE: Partizan domaćin završnice Evrokupa?!

VIOLETA SLOVIĆ ZA HS: Ne odustajte od snova, pre 10 godina mogla sam samo da sanjam zlatnu loptu, sada je držim u vitrini!