0
Evropske lige

LJUJIĆ ZA HS: Uz oštre mere samo fudbal u Izraelu, ukoliko ih prekršite, klub ne mora da vas plati!

Objavljeno: 10.05.20 u 18:54

Pravilnik je jasan, a sankcije su automatska suspenzija do kraja sezone, koja oslobađa klub obaveza da mu isplati platu – ističe vezista.

Fudbal je širom planete često više od igre, ruši barijere, zato ne iznenađuje da je u Izraelu samo dozvoljeno da se završi prvenstvo na zelenom pravougaoniku. Tamošnja vlada izdala je pravila, ekipe su počele sa treninzima pod posebnim uslovima, kojima je od danas i Matija Ljujić primoran da se povinuje.

Prvotimac Benei Jahude govorio je za HotSport i otkrio nam kakva pravila se primenjuju u Izraelu.

Već dve nedelje dolazimo u kamp obučeni za trening i čim završimo sa obavezama krećemo kući. Nema tuširanja, a teretana je napolju, radimo vežbe i nekako se navikavamo na nove okolnosti. Problem je visoka temperatura oko 35 stepeni, bez klime ovde nema života, čeka nas pakao na utakmicama – otkriva Ljujić.

Sezona se nastavlja 30. maja.

– Premijer Bendžamin Netanjahu je dozvolio da završimo takmičenje, dok je košarka pod ‘ključem’. Ovde se na dnenvom nivou uradi preko 10 hiljada testova, bude tridesetak zaraženih, ali je opreznost uvek pristuna.

Jasan pravilnik važi za fudbalere u narednom periodu.

– Nakon završenog treninga je obavezan odlazak kući, zabranjen je bilo kakav izlazak u grad. Tako svaki dan, a kada budu utakmice očekuje nas nešto slično. Igrači koji su samci naručivaće namirnice preko interneta, biće im dostavljane na kućnu adresu. Potpuna izolacija i tačka.

OŠTRE REČI BIVŠEG KOŠARKAŠKOG ASA: Bogdanović nije lider, postoji nešto što mu nedostaje

Oštre sankcije čekaju one koji se ogluše na sankcije.

– Sledi suspenzija igrača, zabrana treninga i nastupanje na utakmicama do kraja sezone. To nije sve, klub ne mora da ga plaća. Nemamo pravo na grešku, a ovo važi za sve klubove u elitnom rangu.

Glavna bitka čeka Ljujića u Kupu Izraela.

– Došli smo do polufinala gde nas 10. juna čeka Berseva. kod njih je situacija komplikovana i vlasnica kluba se povukla onog trenutka kada su igrači odbili smanjenje plata. Sa njom na čelu igrali su Ligu šampiona, i Ligu evrope, uz Makabi iz Tel Aviva imali su najveći budžet. Pokušaćemo da se izborimo za veliko finale.

Finansijska kriza okovala je mnoge klubove.

– Mi smo još i dobro prošli, za tri meseca su nam umanjena primanja po dvadeset odsto, na šta je pristao vlasnik kluba. Ostalo je sedam kola šampionata, a Makabi ima šet bodova više.

Lider bi mogao da ostane bez srpskog trenera u narednom periodu.

– Koliko sam ja razumeo natpise u medijima, Vladimi Ivić 31. maja sam odlučuje da li želi i treću sezonu da ostane u klubu. Imao je dve odlične sezone, pominje se da bi mogao put Holandije, Turske… Onako sa strane gledajući, blizu je rastanka.

Ljujiću ugovor sa klubom ističe juna 2021. godine.

– Sa te strane, miran sam, mada se nikada ne zna šta može da se dogodi. Moje je da igram i dalje dobro, da bez problema završimo takmičenje. Biće naporno igrati na tri dana, ali se spremamo – poručio je Lujić na kraju razgovora za HotSport.

FOTO: Benei Jahuda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter