0
Domaći fudbal

Superliga Srbije

KAO ŠTO JE PREDSEDNIK FSS KOKEZA NAJAVIO: SLS od 20 timova? Odlučiće klubovi!

Objavljeno: 08.05.20 u 13:40

Jasno je da će se Superliga Srbije nastaviti 30. maja, ali još uvek nije poznat format takmičenja za sledeću sezonu.

Superligaški karavan se nastavlja za tri nedelje, umesto 37 biće odigrano 30 kola, a još uvek nije poznato hoće li ili ne biti ispadanja. Tri predloga su na stolu, prvi je da nema ispadanja i da prva dva tima uđu u ‘elitu’ što bi bio broj ’18’. Drugi predlog je ’18’ klubova, s tim da bi 15. i 16. tim Superlige Srbije igrali baraž sa 3. i 4. iz Prve lige Srbije. Treći predlog je da niko ne ispadne, već da uđu četiri tima iz druge lige što bi bio broj od ’20’. Kasnije bi se postepeno liga vratila na 16 klubova, verovatno bi dve sezone zaredom ispadala četiri tima, a ulazila samo dva. Konačnu odlulu najavio je predsednik FS Srbije Slaviša Kokeza posle sastanka Odbora za hitna pitanja FS Srbije.

Takođe, veliki problem su testovi. Za sada su na korona virus samoinicijativno igrače testirali Crvena zvezda, Partizan i Radnički iz Niša. Sad ostaje pitanje da li će se pred svako kolo testirati igrači i šta će biti ako neko bude pozitivan. Da li će se liga opet prekidati ili će samo igrači ići u izoalciju, a oni koji su bili sa njim na dodatna testiranja. Sve to moraće da reši FS Srbije, a vremena je malo, tačno tri nedelje…

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter