in ,

UPRKOS KRAJU PRVENSTVA NASTAVILI SA TRENINZIMA: Omladinci Čukaričkog na terenu i pored okončanja šampionata

Posle prvog tima od četvrtka na terenima na Banovom brdu sa treninzima su počeli i omladinci Čukaričkog.

FSS je na sednici Izvršnog odbora u sredu u Staroj Pazovi odlučio da se takmičenja za mlađe kategorije ove sezone ne nastave, a da šampionima proglasi timove koji su u trenutku prekida zauzimali prva mesta na tabeli.

I pored toga, u Omladinskoj školi Čukaričkog imaju plan da polako uvode mlađe kategorije u treninge, a prvi su krenuli omladinci, koji su posle 19 kola zauzimali četvrto mesto. Kao što to mere Vlade Republike Srbije nalažu, momcima iz podmlatka Čukaričkog je najpre izmerena telesna temperatura, a potom su izabranici Velička Kaplanovića radili u odvojenim grupama, poštujući sve propise u cilju zaštite i sprečavanja širenja virusa.

– Zdrvalje igrača je na prvom mestu. Srećni smo što su se najtalentovaniji momci okupili posle skoro dva meseca pauze, svi su dobro i orni za rad. Naša je ideja da polako selekcija po selekcija krene sa treninzima, naravno uz praćenje svih mera predostrožnosti. Prvi su na teren izašliaupravo najtalentovaniji dečaci iz naše Omladinske škole, to su igrači koji već imaju profesionalne ugovore – kazao je Igor Matić, direktor Omladinske škole Čukaričkog.

On je prokomentarisao i odluku Izvršnog odbora FSS-a da se takmičenja u mlađim kategorijama prekinu.

– UEFA je dala takve preporuke, Fudbalski savez Srbije sledio je njihove smernice da se takmičenja u amaterskim i ligama mlađih kategorija ne nastave. Logično je bilo da se šampionima proglase timovi koji su u tom trenutku bili na čelu tabele. Nama ionako plasman na tabeli nije bio od presudnog značaja, već kao što smo to mnogo puta do sada govorili, najbitniji je razvoj igrača – istakao je Matić.

Prema istraživanju koje je nedavno sproveo CIES (Fudbalska opservatorija), Čukarički je ekipa koja u Super ligi Srbiji najviše forsira igrače do 21 godine. Kriterijum su bile sve utakmice odigrane do 1. januara 2020. godine, a uzorkovano je 93 svetskih liga. Više od 40 odsto vremena u sastavu ekipe Čukaričkog nalazili su se mladi igrači do 21 godine!

– To je zaista lep podatak, pogotovo u ovakvim okolnositma u kakvim živimo, znajući da je naša liga razvojna, da klubovi žive od transfera igrača,. To nam je veliki podstrek da budemo još bolji i kvalitetniji, da pored dece koja su trenutno u prvom timu, mislimo i na one momke koji dolaze. Lično, kao direktor Omladinske škole, mnogo očekujem od momaka rođenih 2002. i 2003. godine. Imamo mnogo reprezentativaca u tim uzrastima, a iskreno ne pamtim toliko talentovane dece na jednom mestu. Budućnost je pred njima, ali moraju mnogo da rade, da sutra budu igrači i pre svega prave ličnosti – zaključio je Igor Matić, direktor Omladinske škole Čukaričkog.

 

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

DEJAN STANKOVIĆ: Poštujemo odluku FSS-a, dobar tajming za nastavak prvenstva

MINISTAR SPORTA ITALIJE: Nemoguće je odrediti datum nastavka Serije A