0
Domaći fudbal

JEDVA DOČEKALI: Fudbaleri Grafičara u odličnom raspoloženju odradili prvi trening posle skoro dva meseca

Objavljeno: 07.05.20 u 12:17

Nakon što su se fudbaleri Crvene zvezde vratili na teren posle više od mesec i po dana pauze od fudbala, to su danas učinili i prvotimci Grafičara, koji su u dobrom raspoloženju, takođe u tri grupe, istrenirali na terenima iza juga Marakane.

Utiske sa prvog treninga podelili su defanzivac Nemanja Stojić i golman Strahinja Savić.

Uželeli su se Zvezdini biseri koji stasavaju u dresu razvojnog tima crveno-belih, Grafičara – grupnog treniranja i fudbala, što se videlo po njihovom raspoloženju ovog jutra u kom su se konačno vratili na terene iza juga Marakane. Izabranici Milije Žižića su, po uzoru na Crvenu zvezdu, trenirali u tri grupe, kako bi maksimalno ispoštovali sve odredbe i predostrožnosti vezane za sprečavanje širenja kovid-19 virusa.

Zamenik kapitena razvojnog tima Zvezde – Nemanja Stojić je jedva dočekao povratak na teren.

– Mnogo mi je nedostajao fudbal, tek sad sam shvatio koliko volim sve ovo. Što se tiče pauze, i meni kao i svima je teško pala odvojenost od ekipe i saigrača. Nedostajao mi je i grupni rad sa njima. Ipak, svi smo ispoštovali postavljene dogovore sa stručnim štabom, čak verujem da smo radili i više od toga. Srećan sam što smo ponovo na terenu i što je pauza završena. Verujem da ćemo ubrzo ‘uhvatiti’ formu i biti spremni za epilog prvenstva – tvrdi Stojić.

Na drugoj strani terena radili su čuvari mreže, a srećan zbog povratka u trenažni proces, bio je standardni golman Grafičara, momak rođen 1999. godine – Strahinja Savić.

– Fantastičan je osećaj što smo se ponovo okupili. Nadam se da ćemo što pre svi krenuti zajedno da radimo, da nastavimo gde smo stali i moram da priznam da svi jedva čekamo utakmice. Imamo tri nedelje da se spremimo za završnicu sezone. Cilj nam je da šampionat završimo na prvom mestu i verujem da ćemo to uspeti – ističe Savić.

Prema saopštenju Fudbalskog saveza Srbije, određeno je da će se Prva liga Srbije, u kojoj je naš razvojni tim Grafičar prvi, odigrati bez plej-ofa i plej-auta, što znači da talente poput Erakovića, Krstovića i Stanojeva, očekuje samo četiri utakmice. Imaće vremena naši biseri da se adekvatno pripreme za kulminaciju sezona, koja će početi 30. maja ove godine.

Grafičar je lider na tabeli Prve lige Srbije sa 47 bodova (uz gol razliku 40:23). Prati ga Metalac koji ima isti broj bodova, ali slabiju gol razliku, kao i Bačka sa 43 poena.  

Naš razvojni tim do kraja sezone očekuju utakmice protiv: Bačke (30. maja, kod kuće), Radničkog iz Kragujevca (6. juna, u gostima), Metalac (13. maja, kod kuće) i Sinđelića (20. maja, u gostima).

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter