0
Evropske lige

POZNATOM KLUBU PRETI BANKROT: Korona virus ‘ugasio’ Levski iz Sofije

Objavljeno: 05.05.20 u 16:15

Pandemija korona virusa zasigurno će izmeniti svet, a velike finansijske posledice osetiće i poznati fudbalski klub iz Bugarske.

Kako navode mediji iz Bugarske, Levski iz Sofije nalazi pred gašenjem zbog finansijskih problema. Klub je u jako teškoj situaciji i preti mu bankrot koji bi mogao da bude proglašen već u idućih deset dana.

Generalni direktor Pavel Kolev, sportski direktor Ivajlo Petkov i trener Petar Hubčev već su podneli ostavke koje će biti prihvaćene 13. maja. Njih trojica su odlučili da samoinicijativno odstupe kako ne bi dodatno opterećivali klupski budžet, a prema nekim informacijama Hubčev radi bez plate još od januara.

Neki igrači su već spakovali kofere zbog dugovanja, a ceo tim će moći da tuži klub i ode besplatno ako do 15. maja ne budu isplaćene plate. Starteri Martin Rajnov i Paulinjo su već tužili klub i samoinicijativno raskinuli ugovore, a njihovim stopama su krenuli i rezervisti Lozev, Mazurek i Mohamed. U Levskom strahuju da je to samo početak serije odlazaka iz kluba, a rešenje nije ni na vidiku.

Inače, član Levskog je na kraju sezone trebalo da postane Zvezdin rezervni golman Zoran Popović koji je još zimus potpisao predugovor da se kao slobodan igrač preseli u Sofiju, ali sada je taj transfer neizvestan.

Levski je 26 puta bio prvak Bugarske i jedini je tamošnji klub koji nikad nije ispao u drugu ligu. Po trofejima i evropskim uspesima je ispred njega samo CSKA iz Sofije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter