0
Domaći fudbal

LAZAR ARSIĆ ZA HS: Fudbal u Koreji kreće za vikend, meriće nam temperaturu po ulasku i izlasku sa terena! Drago mi je zbog Lale i Vojvodine!

Objavljeno: 05.05.20 u 12:20

‘Pre ulaska na stadion sledi merenje temperature, dezifekcija i ovde danima nema zaraženih, a život u Seulu je kao bajka’, kaže vezista.

Prošao je dosta Lazar Arsić u karijeri, igrao za Radnički iz Niša, Vojvodinu i Voždovac, proveo šest meseci u Kini i nedavno se preselio u Južnu Koreju. U ovoj zemlji prvi kreće šampionat posle korone u petak, dobijena su upustva i sve isprobano za prošli vikend na prijateljskim mečevima. Pojačanje Seul Ilana izneo je u razgovoru za HotSport kako se fudbal vraća na teren u ovom delu Azije.

– Krećemo za tri dana i ovde je situacija stabilna, nema velikog rizika, ali postoje pravila za utakmice u oba ranga. Jasno je da na početku neće dolaziti navijači, a realno je da se to desi tokom juna – kaže Arsić.

Generalna proba bila je u subotu.

– Po dolasku na stadion sa maskama, sledi merenje temperature svim igračima i trenerima, dezifekcija u svlačionici i igrači na klupi nosiće maske. I posle meča ima kontrola, a na terenu nema pozdravljanja, tako da se polako navikavamo na nova pravila.

Početak sezone kasni tako da će se smanjiti broj utakmica.

– Igraće se verovatno dva kruga plus plej-of, a moj klub ima ambicije da se vrati u ‘elitu’. Poslednjih godina nisu uspevali, promenjen je tim i trener i pobeda u subotu nad prvoligašem Inčonom (2:1) dokaz je dobre forme.

Iskustvo iz Kine je pomoglo za brzo uklapanje.

– Tu je i legenda u Juznoj Koreji Dejan Damjanović i to se vidi kada ovde boraviš. Sa njim u klubu je reprezentativac Crne Gore, napadač Mugoša, a družimo se i sa Pešićem iz Zvezde. Mislim da sam napravio odličan izbor i život u Seulu je kao iz bajke. Imaju tradiciju, a što se tiče hrane. ona je perfektana. Oni vole roštilj, bifteke i u svakom restoranu ima gril da sam mozeš da pečeš meso.

Ugovor je potpisan do kraja 2021. godine.

– Ambicije su nam se poklopile, ovde se dosta ulaže u fudbal, kampovi su sjajni kao i stadioni. U Kini su mnogo veći budžeti, ali ovde ima dobrih domaćih igrača. Pored Sona iz Totenhema, čini mi se da je veća „zvezda“ Li, koji igra u Bundesligi.

Gazde klubova nemaju probleme sa krizom.

– Mi smo sve vreme trenirali i čekali dozvolu za start. Jedva čekamo, a što se tiče plata igrača sve dobijemo prema potpisanim ugovorima.

Na kraju Arsić pomalo prati dešavanja u Srbiji.

– Vidim da će se nastaviti prvenstvo, a drago mi je da Vojvodina na čelu sa Lalatovićem nalazi na mestu koje vodi u Evropu. Radničkom i Voždovcu nije išlo po planu, ali iz svih klubova imam lepe uspomene. Sledi nadam se nova uspešna stranica sa Seul Ilanom – poručio je na kraju razgovora za HotSport, Arsić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter