0
Evropske lige

FK Crvena zvezda

GRCI PIŠU: Kanjas želi u Atinu, ali…

Objavljeno: 05.05.20 u 18:55

Crvena zvezda se rastala sa Hoze Albertom Kanjasom, čije su primanja ozbiljno opterećivala kasu srpskog šampiona, a posebno su bila teška jer crveno-beli od iskusnog Španca nisu dobili ono što su očekivali u Ligi šampiona.

Centarlni vezista u ovom trenutku je slobodan u izboru nove sredine i njegovi predstavnici kucaju na vrata mnogih klubova, a prema pisanju grčkog portala ‘Sport Time’ jedan od njih je i tamošnji velikan Panatinaikos.

Kanjas je ostavio dobar utisak u Grčkoj, gde je sa dosta uspeha nosio dres PAOK-a, ali prema navodima istog izvora Panatinaikos nema nameru da igraču, koji će za nekoliko dana prolaviti 33 rođendan, obezbedi godišnja primanja od 500.000 evra. Toliko je Kanjas primao u Crvenoj zvezdi.

Panatinaikos aktivno radi na tržištu i ima nekoliko opcija za manevar. Jednu predstavlja mladi vezista Viljareala Manu Morlanes, koga su Zeleni pokušali da dovedu još u januaru. Viljareal je želeo da pošalje igrača na pozajmicu, ali se dve strane na kraju nisu dogovorile. Na kraju je to bila dobra stvar za PAO, pošto je Morlanes ubrzo doživeo povredu zgloba. Grci pišu da će na leto ime mladog fudbalera ponovo biti povezano sa ‘detelinarima’.

Kanjas je druga opcija u ovom trenutku, ali verovatno i znatno bliža, s obzirom da se radi o igraču sa slobodnim papirima. Njegova prednost je to što dobro poznaje grčki fudbal, ali bi godine mogle da predstavljaju ključni razlog za odustajanje atinskog kluba. Izvesno je da će Kanjas morati da smanji svoje finansijske prohteve, ali je veliko pitanje da li će i ti biti dovoljno da se privoli grčki klub.

Iskusni Španac ima zavidnu karijeru iza sebe. Počeo je u Betisu, a potom igrao za Svonsi i Espanjoj. U PAOK-u je bio tri pune godine (2016 – 2019), posle čega je prešao u Crvenu zvezdu kao slobodan igrač. Ove sezone na stadionu Rajko Mitić zabeležio je 21 nastup u svim takmičenjima i postigao jedan gol.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter