0
Evropske lige

FILIP STOJKOVIĆ: Ponosan sam na odluku da ne igram protiv tzv Kosova! Žao mi je što nisam sačekao Srbiju!

Objavljeno: 05.05.20 u 11:15

Bivši desni bek Crvene zvezde i Čukaričkog, a sada član bečkog Rapida Filip Stojković govorio je za tamošnje medije o izboru reprezentacije Crne Gore i odbijanju da igra protiv takozvanog Kosova.

Vodio je Crvenu zvezdu do dve titule prvaka države, igrao je Ligu Evrope i Ligu šampiona. Filip Stojković postao je jedan od ljubimaca navijača, ali je tokom prošlog leta došlo do rasformiranja grupe ‘Gardisti’ u svlačionici Crvene zvezde. Tada su se povele razne priče po medijima zbog čega su Vujadin Savić i Filip Stojković morali da napuste ‘Marakanu’. Jedna od navodnih priči bila je noćni život dvojice fudbalera, ali je to popularni ‘Žule’ demantovao za austrijske medije.

– To je sve poteklo iz srpskih medija. To nije istina. Porodična sam osoba i žao mi je što se ovde o meni pisalo kao lošem momku. To mi je samo povećalo motivaciju. Pokazao sam se u drugačijem svetlu na terenu – rekao je Filip Stojković za austrijski ‘Spox’.

U Beč je stigao na poziv sportskog direktora Zorana Barišića koji je bio u potrazi za desnim bekom.

– Zoran je tražio desnog beka i pokazao interesovanje da me dovede. Meni je takođe bila potrebna promena, u Zvezdi sam već igrao dve godine i ostavrio snove titulama i igranjem u Ligi šampiona. Proslavio sam velike uspehe, bio je red za novi izazov.

Razlog odluke da zaigra za Crnu Goru bila je želja za napredovanjem u karijeri, ali i poziv legendarnog Dejana Savićevića koji je baš nosio dres Rapida iz Beča. Ali, protiv takozvanog Kosova nije želeo da igra.

– Nisam mogao da budem na terenu tokom tog meča. Jako sam srećan što nisam igrao utakmicu. Ponosan sam na tu odluku. Ponovo bih isto uradio – jasan je bio Žule.

Ne kaje se što je obukao dres ‘sokolova’, ali žao mu je jedne stavri.

– Crna Gora mi je mnogo dala. Imam prelepih uspomena na tu zemlju i partije u reprezentaciji. Ne žalim što sam igrao za tu državu. Ali, žao mi je što nisam bio strpljiv da sačekam poziv srpske federacije. Na kraju neću moći da igram zajedno sa najboljim prijateljem – rekao je Stojković i nastavio:

– To je Aleksandar Mitrović. Pet godina smo bili cimeri u mlađim selekcijama Srbije. Danas smo kumovi, što je velika čast u Srbiji!

Kapiten ‘orlova’ Aleksandar Kolarov ga je na jednog konferenciji za novinare kritikovao.

– Uradio sam to zbog karijere. Nisam se vodio ni gtlavom, ni srcem. Da sam samo to slušao moj izbor bi bila Srbija. Mnogo ljudi je diskutovalo o ovoj temi. Ali to je bila samo moja stvar.

Na kraju o odnosu sa legendarnim Dejanom Savićevićem.

– Za njega imam samo reči hvale. Baš smo se slagali. Bilo je intezivne rasprave pred meč sa takozvanim Kosovom. Podržao me je u toj odluci, znao je da sutra moram da se vratim u klub – zaključio je Filip Stojković.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter