0
Domaći fudbal

‘ZMAJEVI’ PONOVO POLETELI: Nakon tačno 50 dana fudbaleri Voždovca na terenu

Objavljeno: 04.05.20 u 13:25

Nestvarno deluje činjenica da su se fudbaleri Voždovca poslednji put okupili na treningu oporavka 15. marta, jutro nakon utakmice sa Partizanom u okviru 26. kola Superlige Srbije.

Nakon toga u Srbiji je uvedeno vandredno stanje i nažalost cela zemlja je morala da se navikne na specifične uslove funkcionisanja i da se zajedno bori sa epidemijom korona virusom.

Nakon tačno 50 dana ‘Zmajevi’ danas nastavljaju rad na svom stadionu i tako otpočinju pripreme za potencijalni nastavak sezone. Naravno, uz poštovanje mera opreza koje je propisao Krizni štab Vlade Republike Srbije za suzbijanje pandemije virusa Kovid – 19.

Tako će na treningu biti prisutno najviše 10 lica, uključujući i trenera. Još dva lica mogu prisustvovati treningu, a to će biti članovi lekarske ekipe FK Voždovac koji vode računa o zdravlju ekipe. Takođe, tokom treniranja svaki igrač mora biti sam u prostoru od 10 metara kvadratnih i na treningu neće biti kontakta, a druga grupa može početi sa radom minimum nakon 30 minuta od završetka prethodnog treninga.

Takođe svi moraju dolaziti i odlaziti sa stadiona koristeći zaštitnu opremu (masku i rukavice), a svim učesnicima treninga pred isti biće merena telesna temperatura. Naravno, pranje ruku obavezno je i pre i nakon treninga.

Šef stručnog štaba Voždovca Jovan Damjanović ističe da je je jako srećan zbog toga što je ekipa opet na okupu, ali i poručuje da svi moramo biti dodatno oprezni.

– Svi se radujemo povratku na teren i željni smo rada. Situacija je i dalje specifična i videćemo šta nam donose naredni dani i kako će sve izgledati. Drago mi je zbog igrača, njima je mesto na terenu, imaju privilegiju da se bave najlepšim poslom na svetu i ovo je bila zaista duga pauza za njih.  Fudbal je za sve nas mnogo više od posla, to je neopisiva ljubav, ali zdravlje mora biti iznad svega. Zbog toga moramo poštovati striktno sve preporuke nadležnih i strpljivo čekati da se vratimo fudbalu kakav svi poznajemo. Radićemo u grupama po 8 igrača i dva trenera, imamo jasne protokole pre i nakon svakog treninga i čekamo dalja uputstva. – jasan je Damjanović.

Kapiten ekipe Nemanja Nikolić ne krije da je očekivao brži povratak na teren, ali ga je, kao i sve, Koronavirus neprijatno iznenadio.

– Šta reći, konačno smo dočekali rad na terenu. Ovakvu situaciju nisam doživeo nikada u karijeri i nadam se da neću nikada više. Očekivali smo da će brže doći dan povratka na teren, ali nas je situacija sve neprijatno iznenadila. Najbitnije je da je cela ekipa zdrava i spremna i da se polako vraćamo u normalan ritam treninga i života. Rezultati pred prekid prvenstva nisu bili sjajni i nadam se da ćemo, ukoliko se prvenstvo nastavi, moći da podignemo formu i postignemo bolje rezultate. Čudno je započinjati pripreme u terminima kada smo inače prvenstva privodili kraju, ali šta je tu je, samo da smo svi zdravi i da se čuvamo – naglašava kapiten Voždovca Nikolić.

Doktor kluba Veselin Aleksić naglasio je da se na Krovu striktno poštuju svi propisi nadležnih organa.

– Vrlo ozbiljno smo pristupili organizaciji treninga u specifičnim okolnostima i brizi o zdravlju igrača i zaposlenih i to je jedini način da se svi što pre vratimo normalnom toku života, treniranja i igranja utakmica. Pre svakog treninga svi učesnici istog popunjavaće upitnik o mogućim simptomima Koronavirusa i pri tome biće im merena telesna temperatura. Svi su u obavezi da koriste zaštitnu opremu, masku i rukavice, pri dolasku i odlasku sa treninga i svaki igrač na terenu mora biti sam u minimum 10 kvadratnih metara. Na više punktova na samom stadionu postavljeni su gelovi i dezinfekciona sredstva za dezinfekciju ruku. Igrači i treneri će prvih dana dolaziti u svojoj opremi i neće koristiti svlačionice dok ne obezbedimo dovoljno dezinfekcionih sredstava da bi mogli da svlačionicu zajedno sa tušenima kompletno dezinfikujemo pre i nakon svakog treninga – kategoričan je doktor Aleksić.

Ukoliko se prvenstvo nastavi, Voždovac bi u prvoj nastupajućoj utakmici u okviru 27. kola Superlige igrao protiv ekipe Mačve u Šapcu. Zmajevi trenutno zauzimaju deveto mesto na tabeli Superlige Srbije sa osvojenih 35 bodova.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter