0
Domaći fudbal

RAMOVŠ ZA HS: Dve opcije su na stolu, klubovi će izabrati model! PLS će najverovatnije pratiti odluke SLS

Objavljeno: 04.05.20 u 15:35

Fudbalski klubovi u Srbiji otpočeli su danas sa treninzima i neophodnim testiranjima na COVID-19 pred nastavak sezone Superlige Srbije.

Fudbaleri su se danas okupili i počeli rad na terenu u manjim grupama, čeka se zvanična odluka Zajednice Superlige i Prve lige Srbije o trenutku kada će se lopta ponovo zvanično zakotrljati.

KONAČNA ODLUKA: Superligaši se uskoro vraćaju na teren, velika promena u finišu prvenstva?!

Tačan datum igranja Superlige i Prve lige Srbije zavisiće od samih klubova. U javnosti postoje brojne spekulacije o tome kako bi završnica lige mogla da izgleda, a generalni sekretar Zajednice Superlige i Prve lige Srbije Darko Ramovš rekao je u razgovoru za HotSport da su klubovima poslati upiti na temu zvaničnog stava

Poslali smo upit klubovima Superlige i Prve lige Srbije, na temu zvaničnog stava oko završnice sezone. Postoje dve opcije, klasičan model, koji je zahtevniji, on podrazumeva odigravanje svih preostalih utakmica, a drugi je skraćeni model, koji podrazumeva neodigravanje plej-ofa i plej-auta. Klubovi su se izjasnili na različite načine, te do srede očekujemo da zaseda Odbor za hitna pitanja FSS-a, kako bi se donela krajnja odluka koja bi bila opštem interesu – rekao je Ramovš.

HOTSPORT SAZNAJE: Superliga Srbije mogla bi da se nastavi u junu, klubovi podeljeni oko sistema takmičenja

Što se tiče Prve lige Srbije, većina klubova nema reflektore, postavlja se pitanje kako će se mečevi u PLS odvijati…

Za sada nemamo jasne smernice o Prvoj ligi Srbije, koje je takođe deo naše zajednice, a oba udruženja treba da budu profesionalna. Prva liga prati odluke Superlige Srbije. Videćemo kakve će biti odluke klubova, ukoliko odluče da se igra do kraja, biće zahtevnije za klubove. Ukoliko se odluče da se igra u manjem obimu, igralo bi se u junu, te će u tom slučaju biti izvodljivo ligu završiti pre velikih vrućina – ističe Ramovš.

Radnički iz Niša se juče oglasio saopštenjem putem svojih društvenih mreža. Vršilac dužnosti predsednika kluba Dragan Marković izjavio je: ‘Ako preovlada stav da se igraju još samo četiri kola mi ćemo igrati sa drugim timom i na taj način pokazati nezadovoljstvo

Ne znam šta bih rekao na te izjave. Bilo je dosta različitih izjava u prethodnim danima, spekulisalo se dosta, zato smo poslali zvaničan dopis klubovima. Želimo da vidimo šta će klubovi reći na temu završetka sezone. Potom ćemo imati veliki broj nerešenih pitanja. Ne bih spekulisao šta će biti, treba doneti odluke koje su u najboljem interesu po zdravlje igrača – rekao je Ramovš.

Generalni direktor lige ističe da je nakon usvajanja, potrebno model nastavka takmičenja dostaviti UEFA, ali da očekuje nastavak prvenstva do kraja meseca.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gde se nalazi lopta? A,B ili C? Večeras objavljujemo tačan odgovor!

A post shared by HOTSPORT (@_hotsport) on

– Potreban je i određeni period kako bismo se pripremili za narednu sezonu, čeka nas i prelazni rok u Srbiji. Mnogo je nadovezujućih pitanja, ako krenemo da odgovaramo na ‘šta bi bilo, kada bi bilo’, nećemo stići sve da rešimo. U obavezi smo prema UEFA da im model završetka sezone dostavimo na uvid i da se potom donese odluka kada će početi prvenstvo, kao što je najavio predsednik Vučić, očekuje se da krajem maja uđemo u realizaciju takmičenja – otkriva Ramovš.

Tokom gostovanja na televiziji ‘Pink’ predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je: ‘Takav je dogovor, da se fudbalska liga nastavi, košarka će takođe krenuti uskoro. Ono što je u zatvorenim prostorima biće naravno bez publike‘. Ramovš otkriva da li je ova izjava najava igranja fudbala pred publikom…

Mislim da u ovoj fazi to neće biti tema, kakva će biti situacija sa narednim prvenstvom još nismo govorili. To je tema koja će tek doći na red. Zavisno od toga kako ćemo početi, i sami znate da se stvari menjaju na dnevnom nivou. Shodno tome donosićemo odluke koje su najbolje po fudbal. Ono što je najbolje je da se odigraju svi mečevi, i da svi budu igrani pred publikom, to je ipak malo verovatno. Fudbalski savez Srbije i Superliga Srbije pratiće mere države i Vlade, one su trenutno takve da može da se trenira u manjim grupama, očekuje se donošenje mera za organizaciju utakmica, pred kolikim brojem ljudi će se igrati, to su odluke koje ćemo doneti, a sve prateći preporuke Vlade Srbije – rekao je Ramovš za HotSport.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter