0
Domaći fudbal

FK PARTIZAN ODRADIO PRVI TRENING: Savo Milošević srećan zbog nastavka sezone, a evo kako je sve izgledalo u ‘SC Teleoptik’ (VIDEO)

Objavljeno: 04.05.20 u 12:30

Fudbaleri Partizana ponovo su otpočeli sa treninzima, posle skoro dva meseca pauze usled pandemije korona virusa i individualnog rada na održanju fizičke spreme.

Izabranici Save Miloševića su se vratili u ‘SC Teleoptik’, gde će početi da rade u manjim grupama.

Na treningu dozvoljeno maksimalno devet igrača i jedan trener uz obavezno nošenje maske, rukavica, ali i držanje potrebnog odstojanja.

Strateg crno-belih istakao je važnost početka treninga nakon dugačke pauze.

– Mislim da su svi srećni što smo počeli da radimo. Ovaj period od mesec i po dana nije bio prijatan za ljude koji se bave sprortom, da budu zatvoreni u kući, nije lako – započeo je Milošević.

On je rekao da će sutra biti potrebno testitranje da bi se videlo u kakvom su stanju fudbaleri.

– U utorak ćemo organizovati medicinska testiranja da se vidi u kom su stanju igrači. Na osnovu toga ćemo praviti plan, a već je napravljen kad su u pitanju pripreme, ali konkretno ne mogu ništa da kažem jer ne znamo da li se nastavlja takmičenje i kada se nastavlja.U skladu sa tim ćemo se određivati, ali jako je bitno da smo konačno počeli – rekao je trener Partizana.

Igrači su zbog propisanih mera raspoređeni u nekoliko svlačionica, a crno-belim to nije teško palo.

– Imamo tu prednost jer imamo sportski centar, pa su igrači u pet svlačionica. Nećemo praviti ručkove i sastanke, ovih pet-šest dana, uostalom takve mere smo dobili. Trudićemo se da ispoštujemo. Mislim da smo bili disiplinovani ovih mesec i po dana. Nema razloga da budemo i ovaj period još više disciplinovani, a i ovih par dana neće biti jakih treninga, važno je da se igrači naviknu – kazao je Milošević.

Igrači će biti u grupama po 10, što takođe neće biti smetnja ‘parnom valjku’.
Preporuka ministarstva je takva. Imamo sreću da imamo pet-šest terena, pa ćemo odvojiti dve ili tri grupe, da bi zadovoljili i taj uslov. Treninzi su koncipirani da se radi samo istrčavanje i plasiranje, neće biti kontakt igre. Momci su uvek bili disciplinovani, biće i kada je u pitanju ovaj poseban režim. Nije neophodno da ulazimo u igru, jer ne znamo u kom realnom stanju su posle ove pauze – zaključio je Savo Milošević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter