0
Evropske lige

BUNDESLIGA ZBUNJENA: Članovi Kelna odjednom negativni na korona virus

Objavljeno: 04.05.20 u 15:05

Nada da će se fudbalska Bundesliga nastaviti povećana je danas, nakon što je testiranje pokazalo da u Kelnu nema pozitivnih na korona virus.

Planovi nemačke lige da se sezona nastavi ovog meseca uzdrmani su u petak kada su testovi pokazali da su tri osobe u Kelnu, igrači Niklas Hauptman i Ismail Jakobs i fizioterapet, pozitivni na novi virus.

Oni su na ponovljenom testiranju bili negativni. Njih trojica će ostati u karantinu, saopštio je klub i dodao da su ostali članovi tima na drugom testiranju u nedelju bili negativni.

Bundesliga planira nastavak sezone ovog meseca, pod uslovom da dobije dozvolu vlade Angele Merkel. Odluka o tome se očekuje u sredu.

Nemački ministar unutrašnjih poslova i sporta Horst Zehofer izjavio je juće da podržava nastavak Bundeslige uprkos pozitivnim rezultatima u Kelnu.

Deo plana za ponovno pokretanje lige je i da se igrači testiraju na nekoliko dana i da će im biti dozvoljeno da igraju nakon dva negativna testa.

Klubovi Bundeslige prošle nedelje su započeli testiranje svojih igrača i osoblja.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter