0
ATP

FOTO: STARSPORT

STEN VAVRINKA: Nećete gledati tenis još dugo!

Objavljeno: 03.05.20 u 19:51

Švajcarski teniser Sten Vavrinka rekao je da nije zadovoljan kako su se njegove kolege ponele prema igračima koji ne zarađuju gotovo ništa od sponzora tokom pauze.

Zbog pandemije koronavirusa teniska sezona je obustavljena pred Masters u Indijan Velsu. Za sada je plan da se takmičenja nastave 13. jula, mada se očekuje da pauza bude produžena.

– Teško je zamisliti da ćemo uopšte igrati ove godine. Tenis je jedan od sportova koje je najteže organizovati, pogotovo uz ovakve uslove. Moramo da sačekamo prvo da se otvore granice kako bismo mogli ponovo da putujemo – rekao je Vavrinka.

– Čak i da se turniri organizuju pred praznim tribinama, mnogo je ljudi uključeno u organizaciju. Sve je moguće, ali sumnjam da ćemo se vratiti na teren do kraja godine.

Zbog takve situacije mnogi igrači su ostali bez primanja.

– Vrlo je važno da se pomogne teniserima koji su trenutno ugorženi. Ovaj sport postoji zahvaljujući svima nama, ne samo onima koji su na vrhu. Međutim, cela ova sitacija je pokazala da ne postoji harmonija u profesionalnom sportu, pa ni u tenisu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter