0
Evropske lige

FOTO: HOTSPORT / PETAR LAZIĆ

SAVIĆEVIĆ: Inter bolje funkcioniše nego mi! Jovića slabo znam, obećavao je puno, ne mogu da sudim…

Objavljeno: 03.05.20 u 21:41

Legendarni fudbaler Crvene zvezde i Milana Dejo Savićević govorio o brojnim temama uključujući i Luku Jovića.

U intervjuu sa italijanskim novinarom Maurom Sumom,  Savićević je govorio o brojnim temama iz bogate karijere.

Ni vreme rata koje se devedesetih nadvilo nad Balkanom nije odvojilo dvojicu prijatelja, Dejana i Zvonimira Bobana.
.
– Teške godine, građanski rat… Nije bilo lako održati te odnose, ali mi smo bili prijatelji i pre no što smo došli u Milan. Zajedno smo služili vojsku, igrali za reprezentaciju, dogovorili smo se da ne pričamo o ratu, već o drugim stvarima. O ratu jednostavno ne bismo mogli da se saglasimo. Nisu fudbaleri i sportisti krivi što se rat dogodio, već politički interesi onih koji su posle rata postali milijarderi – kaže Savićević.

Dosta toga promenilo se u Milanu od vremena kada je Dejo nosio dres italijanskog giganta.

Žao mi je, Inter sada bolje funkcioniše nego mi. To je život, nadam se da će se Milan oporaviti. Ovo što se desilo sa Zvonetom nije dobra za tim i raspoloženje… Da bi se tim vratio igrači moraju da budu u dobrom raspoloženju, a oni su mnogo menjali trenere, od Mihajlovića, Inzagija… Nisu treneri krivi, već igrači. U moje vreme tu su bili izvanredni fudbaler, Gulit, Van Basten, Rui Kosta, Šefa, Sedorf, Nesta... Sad, kupuje Milan, ali niko da se pokaže i postigne 15 ili 20 golova, da bude lider ekipe – ističe Savićević,

Luka Jović se spominje kao moguće pojačanje ‘rosonera’

Srpski reprezentativac Luka Jović se pominje kao novo pojačanje Milana, a zanimljivo je kako ga vidi Savićević.

– Iskreno, ne znam ga toliko dobro. Imao je sjajnu sezonu u Nemačkoj, ali ja tamo gledam samo Bajern i Borusiju. Video sam ponešto, ali malo. U Realu je malo toga uradio. Znam ga otkako je imao 17 godina, obećavao je, onda nije prošao u Benfiki, pa je bio baš dobar u Nemačkoj. Ne mogu da sudim – završava Savićević.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter