1
Domaći fudbal

DRAGAN MARKOVIĆ – RADNIČKI: Ukoliko Superliga bude u skraćenom formatu igraćemo sa rezervnim timom!

Objavljeno: 03.05.20 u 13:30

Fudbalski klub Radnički ne slaže se sa odlukom Superlige Srbije da se liga igra po skraćenom formatu.

Vršilac dužnosti predsednika Radničkog iz Niša Dragan Marković govorio je o trenutnom stanju u fudbalu.

– COVID-19 odrazio se na sve pore društvenog života, uključujući i sport. Celo društvo, pa i sportisti, poštovali su mere Vlade Srbije i stručnih timova i obustavili sve sportske aktivnosti. U skladu sa navedenim ponasao se i Fudbalski klub Radnički.Sad kada je medicinska struka rekla da opasnost od virusa jenjava i da su se stekli uslovi za povratak i na sportske terene, ta vest obradovala je sve sportiste, navijače i rukovodsvo FK Radnički – rekao je Marković.

HS PITA SUPERLIGAŠE-TONČEV (Radnički): Čeferin kaže da mora da se završe lige, ako je skratimo, nije završena!

On ističe da se Radnički ‘ne slaže sa pokušajem kršenja propisa’, te da ima dovoljno vremena da se liga odigra do kraja.

U skladu sa tim i zakonom o sportu, ne slažemo se pokušajem kršenja propisa i legalizovanja neregularnih predloga pojedinih klubova, koji žele da se skrati prvenstvo. Ako se steknu uslovi da se nastavi prvenstvo, vremena ima da se ono odigra u punom kapacitetu do kraja i da se regularno završi kako je i do sada bilo – poručio je Marković.

On ističe da ukoliko Vlada donese odluku da prvenstvo skrati, klub će to poštovati, u suprotnom će do kraja sezone igrati sa drugim timom.

Ukoliko Vlada donese bilo koji zakonski akt i Skupština to potvrdi, kao što se desilo u Francuskoj i Holandiji, mi ćemo to poštovati, a u suprotnom, ako preovlada stav da se igraju još samo četiri kola mi ćemo igrati sa drugim timom i na taj način pokazati nezadovoljstvo i neslaganje sa takvom odlukom. Naglašavam, samo u skladu sa zakonom je regularno prvenstvo – rekao je – Dragan Marković, vršilac dužnosti predsednika FK Radnički – ističe Marković.

0
0

1 Komentara

  1. Apsolutno se slažem i podržavam ovaj predlog! Ne znam u čemu je problem da se odigra svih 11 utakmica kada su klubovi odmarali gotovo 3 meseca.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter