2
Evroliga

FOTO: Privatna arhiva / D. Tomašević

DEJAN TOMAŠEVIĆ – NEĆU BITI MINISTAR SPORTA: Zvezdaš sam, ali je prelazak u Partizan bio pravi potez!

Objavljeno: 03.05.20 u 10:43

Slavni srpski košarkaš Dejan Tomašević govorio je o brojnim temama vezanim za njegovu karijeru.

U intervjuu za ‘Ekspres‘ pojasnio je razlog napuštanja košarke i to nakon 10 godina rada u KSS.

– Ne znam, zaista ne znam čija je to ideja i u čijem je interesu ta izmišljena priča. Informacija je definitivno netačna, uz napomenu da o tome nikada nisam ni razmišljao. Uostalom, srpsko Ministarstvo sporta ima ministra, meni dragog čoveka i dobrog prijatelja, sportistu koji razume suštinu i jezik sporta. Kao sportski funkcioner sam se ostvario i sada nastavljam sasvim drugim putem. Dakle, neću biti novi ministar sporta – uverava Dejan Tomašević.

Na početku karijere Tomašević  se oprobao u fudbalu, ali se brzo pronašao u drugom sportu.

– Legendarni fudbalski golman Milutin Šoškić me je odveo na trening u Partizan, ali sam kao dokazani zvezdaš i kao neko ko je pripadao porodici u kojoj svi navijaju za Zvezdu, već posle šest meseci prešao na ‘Marakanu’. Kadetski sastav su tad kao treneri vodili Kule Aćimović i Steva Ostojić. Uživao sam, ali i vrlo brzo shvatio da sreću moram da tražim u drugom sportu – otkriva Tomašević.

Iz Zvezde, sasvim neočekivano ali i vrlo hrabro, prešao je u redove  Partizana. 

– Nikada prelazak jednog sportiste iz Zvezde u Partizan ili obrnuto nije prošao bez potresa. Međutim, bio je to moj najbolji potez u karijeri. Partizan je te godine ostao bez Đorđevića, Danilovića i još nekih igrača iz onog trofejnog sastava, pravili su novu, mladu i kako su govorili perspektivnu ekipu. Dopao mi se taj njihov koncept, nisam mogao da odbijem, dobio sam ono što nisam mogao da dobijem u Zvezdi. Ne mislim samo na materijalno. Te godine su ukinute i sankcije, Partizan je igrao Ligu šampiona, što je takođe puno značilo. Težili su tome da ponovo stignu na vrh Evrope, bile su to sjajne sezone – rekao je Tomašević za ‘Ekspres’

FOTO: Privatna arhiva / D. Tomašević

0
0

2 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter