0
Evropske lige

REPREZENTATIVAC ENGLESKE U CENTRU SKANDALA: Tripije optužen za kršenje pravila o klađenju

Objavljeno: 02.05.20 u 16:15

Fudbalski savez Engleske (FA) optužio je fudbalera Atletiko Madrida Kirana Tripijea za nedolično ponašanje zbog navodnog kršenja pravila klađenja.

Optužbe se odnose na navodno klađenje oko Tripijeovog transfera vrednog 21,7 miliona funti iz Totenhema u Atletiko Madrid prošlog jula.

Prema jednom od pravila, učesnik ne sme da se kladi, direktno ili indirektno, niti da daje instrukcije ili omogućava nekoj osobi da se kladi na rezultat, prolaz, ponašanje ili neki drugi aspekt ili pojavu u vezi sa utakmicom ili takmičenjem ili bilo koje pitanje vezano za fudbal bilo gde na svetu, uključujući, na primer i bez ograničenja, transfere igrača, zapošljavanje trenera, selekciju tima ili disciplinska pitanja.

Takođe i kada učesnik obezbedi drugoj osobi bilo koju informaciju u vezi sa fudbalom koju je stekao na osnovu svog položaja i koja u to vreme nije javno dostupna, učesnik će prekršiti pravilo kada bilo koju od te informacije druga osoba koristi za klađenje ili u vezi sa klađenjem.

Reprezentativac Engleske ima rok do 18. maja da odgovori na žalbu.

– U poslednjih nekoliko meseci potpuno sam i dobrovoljno sarađivao u istrazi Saveza i nastaviću. Želim da isaknem da kao profesionalni fudbaler nisam učestvovao u opkladama povezanim sa fudbalom niti sam dobio bilo kakvu finansijsku korist od klađenja drugih – rekao je Tripije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter