0
Evropske lige

FOTO: Montpellier

MIHAILO RISTIĆ ZA HS: Mnogi klubovi su oštećeni! Rajković će možda na Zvezdu, ja se nadam da sam s tim završio u Krasnodaru!

Objavljeno: 02.05.20 u 10:40

‘Ne može se svima ugoditi, a ni nadoknaditi šteta, igrači čekaju upustva klubova i možda počnemo da treniramo od 11. maja’, kaže srpski vezista.

Uvek ima nezadovoljnih, kreću polemike, pretnje sudovima zbog odluke fudbalskih čelnika u Francuskoj da se sezona prekine. Postojeći raspored na tabeli je validan za Evropu, ispadanje i novi članovi elite su Lorijen i Lans. Sve je pomno ispratio Mihailo Ristić, prvotimac Monpeljea i otkriva za HotSport nardne poteze.

– Nema dileme da je ovo „zemljotres“ i ne može se svima udovoljiti. Mnogi klubovi su stopiranjem sezone kažnjeni, a pored moje ekipe kojoj je malo falilo da budemo u Evropi, ali smo pali sa četvrtog mesta, kao velikani Monako i Lion. Slavni klub posle 25 godina neće igrati evrokupove, a došli su do finala Liga Kupa – kaže Ristić.

Izneti razlozi su razbesneli mnoge gazde.

– Ažaksijou je baraž ili plasman u elitu izmakao za bod. Već mnogi najavljuju tužbe, vode se „ratovi“ i ne znam iskreno kako će se sve završiti. Obrazloženje je da postoji veliki rizik da se fudbal igra u narednom periodu.

Gazde su ostale bez ogromnog novca.

– Ne zna šta će da bude sa platama koje su za 30 posto smanjenje za april i maj, a na dalje se čeka odluka. Prema ugovorima ne smemo da imamo veću pauzu između dve sezone od dva meseca. Nama su rekli da sačekamo naredne poteze.

Teško je planirati za dalje.

– Pričalo se da u julu počnemo pripreme, a da fudbal ponovo krene 28. avgusta. Sada se spominje 7. ili 21. avgust i ocene da će stanje biti dobro. Zbrka postoji mada će mere popuštati.

Postoje najave povratka na teren.

– Samo na treninge po manjim grupama i dozvola treba da usledi od 11. maja. Pričao sam sa Stefanom Mitrovićem iz Strazbura, tako su njima rekli. I u Holandiji je sezona završena, a vidim da je Ajaks u pogonu. Možda ćemo ceo maj raditi, pa posle da imamo slobodno.

Jedan prijatelj je zadovoljan raspletom.

Rajković je uspeo sa Remsom da stigne do kvalifikacija za Ligu Evrope i poslednjeg kola, pa nikada se ne zna možda budu igrali sa Zvezdom. Ja sam sa tim nadam se posle Krasnodara završio. Mnogo je teško…

Na kraju Ristić polako planira povratak u Srbiju.

– Tu mi je brat i lakše provodim vreme. Videćemo, kako će sve da bude, a na kraju sešću u kola, nije daleko i do Hrvatske nemam granicu. Dobro će nam doći rad pred letnji raspust – poručio je na kraju razgovora za HotSport, Ristić.

FOTO: Montpellier

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter