1
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

HUGO VIJEIRA: Kako sam završio u Srbiji? Smešna priča!

Objavljeno: 02.05.20 u 11:55

Bivši napadač Crvene zvezde Hugo Vijeira govorio je za portugalske medije, a posebno smo izdvojili deo vezan za Srbiju i Crvenu zvezdu.

Nedavno je Hugo Vijeira govorio za Instagram HotSporta, a sada je ponovo u fokusu javnosti. On je za portugalske medije govorio o povratku u domovinu i svom biznisu. Ipak, za medije u Srbiji je svakako najzanimljivija priča bila o Srbiji, Beogradu i Zvezdi.

Na temu kako je došao u Srbiju rekao je da je to bila smešna priča.

– Smešna priča… U utakmici protiv Lokomotive iz Moskve sam odigrao dobro i njihov tadašnji trener Miodrag Božović je želeo da me dovede. Tada mi je rekao: ’Neću se ovde još dugo zadržati, odlazim u Crvenu zvezdu i želim da kreneš sa mnom’. Lokomotiva me je svakako želela i nudila mi bolje finansijske uslove, ali sam otišao sa njim. Mnogo sam mu zahvalan za sve što je uradio za mene. Kao i Crvenoj zvezdi kao klubu – rekao je Vijeira.

Sjajni golgeter je potom hvalio Srbiju, zemlju u kojoj je procvetao, našao ljubav svog života, rodila mu se kćerka.

– Bilo je neverovatno! Nema tih reči kojim mogu da opišem ono što sam doživeo u Crvenoj zvezdi. Osvojio sam brojne individualne nagrade, bio najbolji igrač i strelac u timu. Zbog Zvezdinih navijača sam se osećao kao nikada do tada u karijeri. Zaustavljali su me na ulici, ispred kuće… Svuda ih je bilo! Otišao sam jednom prilikom da gledam košarkašku utakmicu našeg kluba i 15.000 ljudi je skandiralo moje ime! Samo sam gledao i nisam mogao ništa da kažem… Srbija je posebna zemlja u mom životu. Moja partnerka i ćerka su iz Srbije. Tamo sam upoznao Ninu koja je posebna osoba u mom životu. Znala je kroz šta sam sve prošao i bila je uz mene. Smejali smo se i plakali zajedno. I tako je počelo nešto za šta sam mislio da mi se nikada više neće desiti. Ali izgleda da Bog pripremi ljude i udesi neke stvari u pravom momentu.

Potom o je govorio o supruzi Nini sa kojom se upoznao u Beogradu.

– Upoznao sam Ninu na početku druge sezone u Beogradu. Bili smo samo prijatelji, a onda smo počeli da se zabavljamo. Kada smo odlučili da dobijemo dete, već smo bili na putu za Japan. Nina je trudna došla u Japan i Bjanka se tamo rodila.

Na kraju segmenta vezanog za period u Crvenoj zvezdi govorio je o golovima u večitom derbiju i osećaju kada se igra taj meč.

– To su gigantske emocije. Ne znam kako da objasnim… Nemoguće je objasniti. Moji saigrači danima pred meč pričaju samo o tome. Pre prvog derbija mi nije bilo jasno zašto je to tako. Rekli su mi: ’Ako postigneš gol, bićeš kralj ovde. Videćeš. Kada stranac postigne gol u derbiju, lud je osećaj’. Odgovorio sam im: ’A šta ako postignem dva?’. Nisu mi verovali i rekli su mi: ’Ma zaboravi na to. Onda nećeš moći da izađeš na ulicu. Nećeš imati društveni život. Voleće ta zauvek. Ne možeš ti to da shvatiš’. I onda sam dao dva gola. Bilo je prelepo. Nisam više mogao da prođem ulicom. Pre nekoliko nedelja su me izabrali u tim decenije i jednoj anketi. To je ogromna čast – zaključio je Vijeira.

FOTO: FK Crvena zvezda

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter