0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

VLADIMIR ŠTIMAC: Pokreće me moja država, volim Srbiju! Ako gledaju zdravlje igrača Evroliga treba…

Objavljeno: 01.05.20 u 16:45

Bezbroj puta Vladimir Štimac pokazao je koliko voli Srbiju.

Nedavno je košarkaš Crvene zvezde donirao pet respiratora za borbu protiv koronavirusa. O njegovoj borbenosti na terenu suvišno je u ovom trenutku pisati.

Pokreće me moja država. Volim svoju zemlju, to ptice na grani znaju, volim Srbiju. Dao sam sve od sebe za reprezentaciju, celog sebe, nijednom nisam propustio reprezentaciju – od juniorske do seniorske. Volim svoju zemlju, grb i zastavu i radim sve što je u mojoj moći da pomognem – rekao je u emisiji ‘150 minuta’ na TV Prva Vladimir Štomac.

ŠTIMAC SE PONOVO OGLASIO: Nešto dobro izrodilo se iz ovoga, svim izloženima velika zahvalnost!

Kranji rok za donošenje odluke o povratku Evroligaša na teren je 24. maj.

Moje mišljenje je da, ako gledaju zdravlje igrača, da to sve treba da se smiri i da se puste igrači da se spreme za sledeću sezonu i da ona krene normalno. Evroliga se čeka da se odluči, mi ćemo morati to da pratimo i videćemo šta će biti. To je samo moje mišljenje, ja sam jedan i ima drugih, onih koji vode ligu, a mi ćemo uraditi kako bude bilo procenjeno da može. 

SNAŽNA PORUKA: Vladimir Štimac apelovao na sve u Srbiji

Štimac se podsetio i medalja sa reprezentacijom, srebrne sa Mundobasketa 2014. i srebrne sa Olimpijskih igara 2016.

Svetska i olimpijska medalja sa reprezentacijom su mi najdraže. Pogotovo kako smo otišli, kako smo ispraćeni, a onda kako smo dočekani… Dočekani smo kao heroji, ja i dan-danas osećam to. A to će se tek, kao što je rekao Sale Đorđević, posle 20 godina odraziti – koliko je bila velika stvar to što smo postigli – prisetio se Štimac.

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter