0
Evropske lige

PREMIJERLIGAŠI SE DOGOVORILI: ‘Vraćamo fudbal zarad morala čitave nacije’.

Objavljeno: 01.05.20 u 20:43

Nakon četvoročasovnog većanja čelnici Premijer lige i predstavnici klubova usaglasili su stavove da sezonu 2019/2020 treba privesti kraju.

Učesnici sastanka usaglasili su se da bi mečeve trebalo igrati na neutralnim terenima, daleko od urbanih sredina. Jedna od ključnih tačaka projekta tamošnjih vlasti jeste ‘Project Restart’ po kome bi sve do sredine januara mečevi bili igrani bez prisustva navijača.

PREMIJER LIGA U PROBLEMU: Fudbaleri se protive nastavku prvenstva dok traje pandemija

Kao primeri stadiona za odigravanje mečeva uzeti su stadion Vest Hema, Mančester Sitija, Arsenala, s obzirom da se nalaze van grada.

Na sastanku akcionara Premijer lige klubovi su razgovarali o narednim koracima i planiranju nastavka sezone 2019/20, kada se za to steknu uslovi i kada bude bezbedno. Razmatramo prve korake. Klubovi će se vratiti treninzima pod stručnim savetima i posle konsultacija sa igračima i menadžerima. Pozdravili smo stvaranje Vladine medicinske radne grupe za povratak profesionalnog sporta, koja se prvi put sastala jutros. Za sada nisu donete nikakve odluke, klubovi su samo razmenjivali mišljenja. Dogovoreno je da su igrači i menadžeri ključni u ovom procesu i da će biti konsultovani pre donošenja bilo kakve odluke – stoji u zvaničnom saopštenju Premijer lige.

DOBRA VEST ZA NAVIJAČE, POSEBNO LIVERPULA: Legendarni fudbaler Mančestera otkrio kada se vraća Premijer liga!

Stav Vlade Ujedinjenog Kraljevstva je da se nakon ublažavanja pojedinih zabrana ponovo zaigra fudbal ‘što bi trebalo da vrati moral celoj naciji’.

FOTO: NIKE FOOTBALL

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter