0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

MARKO PANTELIĆ OTKLONIO SVE NEDOUMICE: Novac od UEFA i FIFA je za redovne aktivnosti Saveza i reprezentacije

Objavljeno: 01.05.20 u 13:10

Novac koji je Fudbalskom savezu Srbije (FSS) odobren od UEFA i FIFA nije nikakav poklon, niti je reč o dodatnim sredstvima kako su neki pogrešno razumeli, nego je u pitanju redovno finansiranje aktivnosti “A” i mlade reprezentacije, kao i svih ostalih reprezentativnih selekcija (U-19, U-17, U-15, žene, futsal), kaže potpredsednik FSS Marko Pantelić.

Takođe, to je novac i za organizovanje turnira, priprema, pokrivanje troškova putovanja i smeštaja u naredne tri sezone.

– Pomoć se ogleda u mogućnosti da se predviđene rate povuku ranije zbog nelikvidnosti saveza usled krize koju je uzrokovala pandemija – navodi Pantelić.

UEFA je pre nekoliko dana objavila da će svih 55 Saveza iz „Het-trik 5“ projekta dobiti po 4,3 miliona evra za naredne tri godine, dok je prethodno FIFA najavila da će svaki Savez moći da ranije povuče ratu od 500.000 dolara namenjenu za pokrivanje operativnih troškova.

– Zbog šire javnosti i naših klubova, koji se takođe kao i Savez suočavaju sa teškoćama i kojima konstantno pomažemo, veoma je važno da ne bude zabune i da se plasiraju precizne i tačne informacije – objasnio je Pantelić.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter