0
Evropske lige

FUDBAL NAKON KORONE – KALU SE PITA: Kako da igramo bez kontakta sa protivnikom?!

Objavljeno: 01.05.20 u 21:15

Trudimo se da održavamo distancu, ali ne znam koliko ćemo to uspeti pošto svakako moramo da imamo neki kontakt ako želimo da igramo fudbal – naveo je Kalu

Fudbaler Herte Salomon Kalu rekao je danas da će povratak fudbalu dok još postoje pitanja u vezi sa korona virusom biti čudan, pošto je fudbal kontaktni sport.

Mnogobrojne evropske lige prave planove za nastavak takmičenja, a fudbaleri se pitaju kako će to izgledati. Fudbaler Mančester sitija Serhio Aguero rekao je da su mnogi igrači uplašeni zbog moguće zaraze jer imaju decu i porodice.

– Ne plašim se, ali mislim da će biti pomalo čudno to što ćemo igrati, a nećemo smeti da imamo kontakt sa protivničkim ekipama, pošto ćemo jednostavno morati da ga imamo. Kako ćete igrati protiv suparnika i očekivati pobedu kada jedva da ćete imati kontakt? Fudbal je sport kontakta. Morate ga imati i vrlo sam radoznao da vidim kakva će pravila biti kada se vratimo utakmicama – rekao je Kalu za Bi-Bi-Si Afrika.

Spekulisalo se da će se takmičenje u Bundesligi nastaviti 9. maja, ali je taj datum pomeren. Uprava lige i klubovi žele što pre da nastave, ali će konačnu odluku doneti Vlada.

Do kraja lige ostalo je da se odigraju još devet kola.

Kalu, koji je igrao u Premijer ligi za Čelsi od 2006. do 2012. godine, rekao je da je zdravlje najvažnija stvar.

– U fudbalu možemo da uživamo i da igramo najbolje samo ako smo zdravi i u dobroj formi. Verujem da će preuzeti sve mere bezbednosti, da se vratimo i ponovo zaigramo. Ne znam kako će to da ostvare pošto moramo da putujemo da bismo igrali, moramo da budemo u hotelima na gostovanjima. Jedva čekam da vidim kako će to izgledati. Radoznao sam – naveo je Kalu.

On je rekao da u Herti poštuju mere obaveznog distanciranja na treninzima i da je 24 igrača na terenu podeljeno u tri grupe po osam.

– Trudimo se da održavamo distancu, ali ne znam koliko ćemo to uspeti pošto svakako moramo da imamo neki kontakt ako želimo da igramo fudbal – naveo je Kalu.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter