FOTO: RTS Screenshot
in , , , , , , ,

UDOVIČIĆ: Stekli su se uslovi za sport, na treningu najviše deset osoba, uključujući i trenera!

Sport se aktivira i sportisti od danas mogu da treniraju na otvorenom, nakon što je Vlada usvojila nove relaksirajuće mere u borbi protiv korona virusa, rekao je ministar Vanja Udovičić.

– Ovo je vest na koju smo strpljivo i odgovorni čekali – rekao je on Tanjugu i dodao da mu je drago što je epidemiološka situacija mnogo bolja i da su se stekli uslovi da se sport vrati na otvorene terene.

To praktično znači da od danas fudbalski klubovi, ali i svi drugi, košarkaški, odbojkaški, plivači, svi mogu da počnu sa treninzima, ali na otvorenom.

– Pokušali smo da obuhvatuimo sve aspekte, da se bavimo i najsitnijim detaljima, od opreme, zatim pod kojim protokolima sportista dolazi i odlazi sa treninga, kako se ponaša u međuprostoru kada nije na samom treningu.

Udovičić kaže da su uzete u obzir preporuke i struke i Svetske zdravstvene organizacije (SZO).

Propisali smo da na treningu ne sme da bude više od 10 ljudi, uključujući i trenera, da plus svaki klub može da obezbedi još dve osobe tehničkog karaktera, lekar ili fizioterapet, ali na samom treningu 10 ljudi sa trenerom i ono što je važno da se drži fizička distanca, minimum dva metra mora da bude između sportista i da fizički kontakt među sportistima nije dozvoljen.

Takođe, kako ističe, vrlo intenzivno se radilo i na protokolu za zatvorene sportske objekte jer se stiče utisak da će se i u njih sport brzo vratiti.

VANJA UDOVIČIĆ: Sport bez publike bar do septembra!

Zdravlje sportista i svih građana je na prvom mestu , moramo da budemo i dalje odgovorni, prvo prema nama samima, a onda i prema svim drugima. Sportisti i u ovom segmentu moraju da budu šampioni i takvu poruku pošalju svim drugim građanima, da se pridržavaju propisanih mera, da i dalje vode računa prvenstveno o sebi i svom zdravlju.

Udovičić ističe da je situacija bolja, sportski rečeno, jesmo u drugom poluvremenu, u završnici utakmice, rezultat je pozitivan, ali svi zajedno moramo da budemo svesni da je gotovo tek kada sudija odsvira kraj.

– I zato još jednom apelujem na sve, sportiste, trenere, sve u sistemu sporta da budemo solidarni i odgovorni do kraja i da se ne opuštamo – poručio je Udovičić.

Autor: Redakcija

Diskusija

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Učitavanje

0

DEJAN RADONJIĆ: Moj povratak u Crvenu zvezdu? Mislim da je realno da se to desi…

ŠTA SE DEŠAVA SA DIBALOM: Devojka kaže da nije COVID pozitivan!