0
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Crvena zvezda

DEJAN RADONJIĆ: Moj povratak u Crvenu zvezdu? Mislim da je realno da se to desi…

Objavljeno: 30.04.20 u 15:43

Trener koji je bio sinonim za čvrstu odbranu Crvene zvezde Dejan Radonjić nekoliko meseci je bez posla.

Jedan od miljenika navijača Crvene zvezde Dejan Radonjić govorio je za ‘Sport klub’ o brojnim temama i eventualnom povratku u Crvenu zvezdu.

Radonjić se osvrnuo na mečeve polufinalne serije ABA lige u sezoni 2014/15. Između Crvene zvezde i Partizana. Tada je Crvena zvezda preuzela tron crno-belima.

Ono što je svima poznato jeste da su mečevi između Crvene zvezde i Partizana posebno interesantni i da je jako teško meriti količinu pritiska koja je tada prisutna. Možemo da pričamo o duelima između ta dva tima, koji su više ili manje bitni, ali svaki je priča za sebe. Borili smo se da dođemo do tog momenta koji nas je čekao u polufinalu i finalu. Na osnovu postignutih rezultata, došlo je do toga da u polufinalu igramo protiv Partizana. Imali smo dobru sezonu u Evroligi, ušli smo u Top 16, a prethodno smo osvojii Kup. Spremali smo se za nešto što smo znali da će da dođe. Ono što je drugačije u odnosu na standardne mečeve, da tako kažem, jeste da smo u jako kratkom intervalu imali dosta utakmica. Sistem je bio takav da smo igrali dva dana, pa smo pauzirali dva dana i onda opet igrali dan za danom. Onda je trebalo da bude ponovna pauza, pa peta utakmica. Raspored je u najavi pokazivao da će biti tenzije. Partizan je u drugom meču napravio brejk i posle 1:1 i dva dana pauze trebalo je igrati pred navijačima Partizana. Uspeli smo da napravimo dobru pripremu i odigramo dobar meč, koji nam je omogućio da odemo u finale – rekao je Radonjić.

SRPSKI KONZUL PODRŽAO KOŠARKAŠE BAJERNA: Dejan Radonjić dobio pohvale od Ulija Henesa

Nekadašnji trener Crvene zvezde istakao je da su domaći igrači temelj na kome treba graditi tim.

Smatram da je jako važno da domaći igrači budu osnova tima i da budu protagonisti, koji će dati kvalitet, a da se u odnosu na to što se ima planira dolazak stranaca. Naravno da to nije baš tako jednostavno, ali selektovanjem i podizanjem lestvice može da se, siguran sam, pravi dobra baza domaćih igrača, koji treba da budu nosioci rezultata – dodao je on.

ZVEZDAŠI OČAJNI: Izgubićemo 50 razlike, Čoviću kazni igrače, Radonjić je slobodan (TVITOVI)

Navijači se nadaju da bi mogao da se vrati u Zvezdu.

Rekao sam za Sport klub u razgovoru sa Sašom Ozmom u januaru da bi bilo prirodno da se to desi. U ovom trenutku kada je sezona prekinuta i kada imamo zdravstveni momenat koji je najbitniji, mislim da nije adekvatno pričati o tome. I ranije sam govorio o tome da su moja osećanja prema Crvenoj zvezdi poznata i jasna. Znam stav navijača. Moj stav prema njima takođe je sasvim jasan i tu nema ničeg nepoznatog – zaključio je Radonjić.

FOTO: KK Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter