2
Domaći fudbal

FOTO: HOTSPORT

BUDŽET MANJI ZA 10 MILIONA – TERZIĆ: ‘Zaradićemo na prodaji nekog od naših bisera’

Objavljeno: 30.04.20 u 13:46

Pred sportskim klubovima širom Evrope veliki je izazov da se oporave od finansijskog šoka prouzrokovanog koronavirusom, a izuzetak neće biti ni klubovi u Srbiji.

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio je u prvomajskom izdanju Informera o finansijskoj konstrukciji Crvene zvezde za narednu sezonu.

Zvezdin budžet je prethodnih nekoliko godina bio 30 miliona evra godišnje, a sad će biti 20 miliona. Od tih 20 miliona, pet ćemo dobiti od sponzora, od ‘Gasproma’ četiri miliona i od ‘Telekoma’ milion. Ostalih 15 miliona moramo dobiti od prodaje igrača, jer od prodaje ulaznica nećemo imati nikakvu zaradu. Ne bi me iznenadilo da cela sledeća sezona bude bez publike na stadionima. Što se prodaje TV prava tiče, to je kod nas zanemarljiva suma. Dakle, možemo jedino još da računamo na pare od eventualnog plasmana u neko evropsko takmičenje. Ipak, uz svu želju, to niko ne može da nam garantuje, tako da su nam transferi jedini realan izvor prihoda – rekao je Terzić.

ZVEZDAN TERZIĆ: Posledice koronavirusa ćemo tek da osetimo, ova situacija je velika škola za sve nas!

Iako je svojevremeno najavljeno iz kluba da Zvezda neće prodavati ‘nebrušene dijamante’, čini se da će u izlog za prodaju prvo biti izloženi talentovani mladi fudbaleri. 

– Verujem da ćemo zaraditi na prodaji nekog od naših bisera – Njegoša Petrovića, Željka Gavrića i Veljka Nikolića. Oni će igrati evropske kvalifikacije, a prelazni rok će svakako biti pomeren do 1. oktobra. Meni je već sad žao što će ta deca morati da odu iz Zvezde, ali situacija je takva da klub mora da prodaje da bi živeo – rekao je Terzić.

0
0

2 Komentara

  1. Ovakvo stanje u Zvezdi gde se za siću prodaju mladi i talentovani igrači a dovode islužene rage zašle u četvrtu deceniju, uglavnom afričke provenijencije, nam kazuje da je aktuelni menadžment Zvezde ustvari jedna groteskna metafora države koja je u završnoj fazi truljenja! Jednostavno, ovo je protiv prirodni blud! Parada licemerja, laži i groteske je ponašanje ovog tragikomičnog i nesposobnog Zvezdinog menadžmenta!

    0
    0
    Odgovori
  2. Terziću, ne kažem da si glup, ali jednostavno nemaš sreće kada razmišljaš! Tvoj način razmišljanja za preživljavanje kluba, prodajom mladih bisera je za zabrinutost i gonjenje! Ako nisi sposoban da na neki drugi način obezbediš sredstva klubu, budi zamoljen da napustiš Zvezdu posle punih osam godina! Šta si ostavio iza sebe?! Samo pustoš! Krdo nedoraslih “kapitalaca” koje niko normalan u svetu i ne pomišlja da uzme ali njima je u Zvezdi sjajno! Pala im je kašika u med! Ni krivi ni dužni primaju basnoslovne pare, za ono što pružaju! Rasturio si Zvezdinu omladinsku školu! Gde su Zvezdinih oko 25 miliona Evrića koje je dobila od UEFA?! Odgovori kada će državni finansijski organi konačno ući u Zvezdu da malo prekontrolišu poreklo i tokove novca?! Rasterao si svojim činjenjem gledaoce sa Marakane!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter