0
Evropske lige

BIVŠI GOLMAN ZVEZDE SE KLADIO SA MARADONOM, I POBEDIO: Čuveni Argentinac je zauvek upamtio Tomislava Ivkovića (VIDEO)

Objavljeno: 30.04.20 u 21:58

Nekadašnji golman Crvene zvezde i zagrebačkog Dinama, Tomislav Ivković, najviše će ostati upamćen po tome što je na Svetskom prvenstvu u Italiji 1990. godine u četvrtfinalu odbranio penal Dijegu Armandu Maradoni.

Malo je poznato da je Ivković te iste sezone zaustavio Maradonin šut sa bele tačke kada su se u okviru Kupa UEFA sastali njegov Sporting i Napoli.

– Možda će ispasti smešno, ali svaki put sam znao gde će Maradona šutirati. Nakon SP-a u Italiji, nikad se nismo sreli kako bismo popričali o tim jedanaestercima, ali je jedan od njih spomenuo u svojoj autobiografiji. Moram na kraju da dodam da se od tih odbranjenih jedanaesteraca Maradoni ne živi – zaključio je Ivković nedavno za Večernji list.

Iako Ivković nije otkrio kako je tekla opklada sa Maradonom, portugalski mediji su pisali da je hrvatski golman zaradio 100 dolara.
Maradona je posle toga otišao u prostorije Sportinga da plati Ivkoviću, ali i da mu odnese dres. Navodno je ‘El Pibe’ te 1990. odbio ponudu da se još jednom klade.

Podsetimo, Ivković je dres Dinama nosio od 1978. do 1982. godine, da bi godinu dana kasnije iz Vinkovaca prešao u Zvezdu.
Za crveno-bele je igrao do 1985. godine i osvojio je jedan šampionat i Kup Jugoslavije. Za reprezentaciju je branio osam godina, poslednji put 1991. godine.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter