0
Evropske lige

RAZDOR U ITALIJI: Serija A bliža planu B

Objavljeno: 29.04.20 u 15:05

Iako je nastavak italijanske Serije A bio na pomolu, čak planiran za jun mesec, od toga najverovatnije neće biti ništa, barem prema poslednjoj poruci italijanskog ministra sporta Vićenca Spadafore.

– Hoće li se i kada nastaviti Serie A? Ako želimo da suzbijemo bilo kakav rizik od širenja virusa korona, treba da sledimo primere Holandije i Francuske. Iskreno, takav scenario je i kod nas sve bliži. Što se tiče povratka sportista treninzima, tu nema toliko problema, ali igranje takmičarskih utakmica, prvenstava to je već nešto potpuno drugačije i daleko rizičnije. Da sam na mestu predsednika klubova, počeo bih da razmišljam o narednoj sezoni. Odluka koju je donela Francuska mogla bi da usmeri Italiju i ostale evropske zemlje da naprave isto. Čitajući izjave, čini mi se da je većina predsednika klubova Serije A sklona tome da se prekinuta sezona završi – rekao je Spadafora.

On je poručio da ova odluka ne bi trebalo da se tumači kao urušavanje fudbala.

– Fudbal donosi ogroman novac celom sportu, ali i našoj ekonomiji. Ipak, ako njegov povratak ne može da se izvede tako da bude siguran za sve njegove učesnike, moraćemo definitivno da prekinemo ovu sezonu. Pozivam zato ključne ljude italijanskog fudbala da razmisle o planu B – istakao je italijanski ministar sporta, čiji se stavovi ni malo nisu dopali prvom čoveku tamnošnjeg fudbala Gabrijeleu Gravini.

Naime, predsednik FS Italije izjavio je danas da je razočaran zbog „apatije i nezainteresovanosti“ koju pokazuje Vlada te zemlje prema fudbalu.

– Fudbal pomaže da se pokrene ekonomija, ali takođe je i društveni fenomen od velikog značaja za širu javnost. Razočaran sam što sam primoran da se borim protiv apatije i nezainteresovanosti za fudbal. Tugujem, jer je pokazano veliko nepoštovanje sporta koji svakog vikenda gleda 14 miliona ljudi – rekao je Gravina za lokalne medije.

Sazvan je i hitan sastanak Serije A za 1. maj, a liga će pokušati da ubedi Vladu da kopira španski model povratka treninzima.

Podsetimo, do kraja Serije A ostalo je da se odigra još 12 kola.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter