0
Evropske lige

NIŠTA NIJE GOTOVO: Francuzi još čekaju oko nastavka Lige jedan!

Objavljeno: 29.04.20 u 12:50

Izvršni odbor fudbalske lige Francuske (LFP) u četvrtak će raspravljati o sudbini tekuće sezone, prenose tamošnji mediji.

Premijer Francuske Eduar Filip juče je saopštio da sezona ne može da se nastavi i da do septembra ne postoje uslovi za velike sportske događaje, uključujući i fudbal.

Nije poznato da li će sezona biti poništena ili će Pari Sen Žermenu, koji je bio ubedljivo prvi u trenutku prekida, biti priznata titula.

Francuska ministrka sporta Roksana Marasineanu posle Filipovog govora objasnila je fudbalska takmičenja ne mogu da se održavaju ni ako su tribine prazne.

Prošle sedmice LFP objavila je planove da se Liga 1 i Liga 2 nastave 17. juna , a UEFA je postavila rok 25. avgust za završetak domaćih liga, ali je najava premijera Francuske poremetila te planove.

Premijer Filip juče je od parlamenta zatražio da se vanredno stanje u zemlji produži do 23. maja, a Francuska je jedna od najpogođenijih država na svetu sa više od 23.000 umrlih od Covida 19 i preko 166.000 zaraženih.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter