Korona virus je definitivno prekinuo odbojku ove sezone i nastavka prvenstva neće biti.

Izvršni odbor Odbojkaškog saveza Srbije, predsedništvo OS Srbije i direktor takmičenja OS Srbije doneli su odluku da se prvenstvo naše zemlje prekine. Razlog je pandemija korona virusa i nemogućnost da se još minimum mesec i po dana nastave takmičenja u dvoranskim sportovima.


Tako su proglašeni šampioni u dve konkurencije. Naime, kod dama titulu je osvojila ekipa TENT iz Obrenovca. Kada je reč o muškoj konkurenciji titula je pripala Vojvodini.

Donesena je i odluka o broju klubova za sezonu 2020/2021, pa će u Supeligi u obe konkurencije igrati po 10 ekipa, u Prvoj i Prvoj B ligi u obe konkurencije po 12 ekipa, u Drugoj ligi u obe konkurencije po 12 ekipa.

Iz Superlige u Prvu ligu u sezoni 2020/2021 prelaze Spartak iz Subotice u konkurenciji odbojkašica i Jedinstvo iz Stare pazove u konkurenciji odbojkaš, iz Prve u Prvu B ligu Dinamo iz Pančeva u konkurenciji odbojkašica i Mladenovac u konkurenciji odbojkaša, dok će u Prvu ligu iz Prve B lige Novi Sad i Sterija iz Beograda u konkurenciji odbojkašica i Dubočica iz Leskovca i Karadorđe iz Topole u konkurenciji odbojkaša.