0
Ostali sportovi

FOTO: Screenshot

JAPANSKI STRUČNJACI UPOZORAVAJU: Organizovanje Olimpijskih igara biće veoma težak zadatak – moguće novo odlaganje…

Objavljeno: 28.04.20 u 11:40

Pojedini zdravstveni radnici u Japanu smatraju da će biti izuzetno teško organizovati Olimpijske igre narednog leta.

Novi termin za otvaranje Olimpijskih igara u Tokiju je 23. jul 2021. godine, a zdravstveni stručnjaci smatraju da bi ukoliko se pandemija korona virusa ne zaustavi u čitavom svetu, samo takmičenje moglo da bude ugroženo.

Joširo Mori, predsednik organizacionog komiteta Olimpijskih igara za „Nikan sport“ govorio je o situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa i bio prilično skeptičan kad je u pitanju održavanje najveće svetske smotre.

– Ako ne budu održane, sledećeg leta, od 23. jula do 8. avgusta, a to je pod velikim znakom pitanja, onda će biti otkazane, Tokio neće biti domaćin – rekao je Mori.

Šef japanske zdravstvene organizacije veruje da bi vakcinacija mogla da reši sve probleme.

– Ukoliko ne bude dostupna učinkovita vakcina, teško će biti organizovati Igre sledećeg leta. Teško je predvideti u ovom trenutku. Nije preblom samo u Japanu, epidemija je svetski problem – rekao je Jošitake Jokokura, šef Japanske zdravstvene asocijacije.

Mori i Jokokura nisu usamljeni u ovakvim razmišljanjima, pošto struka u Japanu ima sličan stav,

– Da budem iskren, mala je verovatnoća da Igre budu održane narednog leta. Osim ukoliko se ne promeni struktira, na primer da se održe bez prisustva publike. Da bi se održale, potrebna su dva uslova – da nema epidemije koronavirusa u Japanu, kao i da nema epidemije u svetu – rekao je Kentaro Ivata, epidemiolog i profesor na univerzitetu Kobe.

Japan je poslednjih nedelja u velikoj meri uspeo da iskontroliše širenje zaraze, a u nedelju i ponedeljak je prvi put broj novozaraženih pao ispod 100 osoba. Od izbijanja epidemije, u Japanu je registrovano 13.600 slučajeva zaraze, dok su 394 osobe izguvile život od posledica kovida 19.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter