0
Domaći fudbal

GRUJIĆ: Za mlađe kategorije, sezona je verovatno završena

Objavljeno: 28.04.20 u 18:19

Kako pandemija korona virusa u Srbiji, a i generalno u svetu, polako slabi, u javnosti se sve češće priča o datumu kada bi mogla biti nastavljena sportska takmičenja.

Za to vreme, fudbaleri Vojvodine treniraju kod kuće, a redovne treninge imaju i igrači iz mlađih kategorija „stare dame“.

Prema rečima direktora omladinske škole ‘Ilija Pantelić’ Duška Grujića, oni se maksimalno trude da u ovakvim okolnostima imaju što optimalniji trenažni proces.

– Preko „Zoom“ aplikacije, naše starije generacije imaju zajedničke treninge sa svojim kondicionim trenerima, koji su u ovakvim okolnostima preuzeli na sebe veliki deo posla kako bi se trenažni proces odvijao nesmetano i redovno. Što se tiče onih mlađih, oni nemaju zajedničke treninge, već su dobili snimke i program po kojem treba da rade, a to su uglavnom vežbe za usavršavanje njihovih tehničkih sposobnosti, ali i motoričke snage. Otprilike jednom nedeljno, imaju obavezu da vraćaju snimke svojim trenerima kako bi se videlo šta su radili, pa generalno mogu da kažem da smo se dobro snašli u ovim iznenadnim okolnostima – kaže Grujić.

Po svoj prilici, takmičenje u ligama mlađih kategorija verovatno ipak neće biti nastavljeno.

Generalno, kao i kada je reč o Super ligi, za sada je sve u domenu nagađanja. Međutim, na osnovu neformalnih razgovora sa ljudima iz Saveza i drugih klubova, izgleda da će sezona za mlađe kategorije najverovatnije definitivno biti prekinuta, jer je za njihov uzrast bitniji fizički i fudbalski razvoj od samog takmičenja. Uostalom, da se takmičenje nije prekinulo, sezona bi bila gotova u junu, tako da sada već kasnimo mnogo sa odigravanjem preostalih utakmica. Iz tog razloga, teško da će mlađe kategorije nastaviti ovu sezonu – kaže Grujić.

Prekid takmičenja u ovoj sezoni, omladinci Vojvodine su dočekali na 12, mlađi omladinci na petom, kadeti na devetom, a mlađi kadeti i pioniri na prvom mestu na tabeli.

Ove sezone, želeli smo da što više mlađih igrača iz generacija 2002. i 2003. uvrstimo u omladinski tim i time smo bili najmlađa ekipa u ligi, zbog čega je možda bilo i očekivano da u prvom delu sezone ne ostvarimo neke preterano dobre rezultate. U drugom delu, kada je ekipa malo stasala, rezultati su krenuli na bolje, a u poslednjem odigranom meču smo remizirali sa Crvenom zvezdom. U narednoj sezoni, igrači rođeni 2002. godine će ponovo biti okosnica ekipe i stoga očekujem da ćemo u narednom prvenstvu biti mnogo konkurentniji po pitanju rezultata. Što se tiče kadetskog tima, njihovim učinkom smo zadovoljni, iako smo i iz njihove generacije prebacili dvojicu igrača u omladinski tim. Naravno, glavni cilj rada omladinske škole jeste da stvara što više igrača za naš prvi tim i zbog toga mi je drago što je, ove zime, prvom timu iz omladinskog pogona priključen Vukašin Bogdanović – istakao je Grujić.

FOTO: FK Vojvodina 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter