0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

MILAN JEVTOVIĆ ZA HOTSPORT: Uskoro očekujemo nastavak prvenstva, možda se na leto vratim u Zvezdu!

Objavljeno: 27.04.20 u 19:10

‘Očekujem da klub donese odluku u narednih mesec dana, a realno je da sezonu na Kipru nastavimo početkom juna’, kaze krilni napadač.

Dani prolaze u karantinu, rade se zajednički treninzi preko aplikacije. Ovaj ritam dugo traje za Milana Jevtovića i igrače APOEL-a, ali izgleda da dolazi dan „D“ kada je na tapetu sport. Fudbal je „zatvoren“ više od šest nedelja, mada postoje najave da će se sezona uskoro nastaviti.

– Svi očekujemo da naredne nedelje dobijemo dozvolu za treninge po grupama u sportskom centru, a da borba za bodove se nastavi početkom juna. Neki preliminarni kalendar je da se šampionat završi krajem jula – kaže za HotSport, Milan Jevtović.

Krilni napadač je spreman za borbu.

– Osećam se dobro, upravo sam odradio vežbe preventive od povreda. Tako mora ukoliko želim da kada krene jak ritam sve izdržim, a nama predstoji jurnjava Anortozisa u borbi za odbranu titule.

Žestok ritam nateraće trenere da mešaju karte.

– Jasno je da su dva meča nedeljno zahtevna, pogotovo ako su derbiji. Meni je išlo baš dobro pred pauzu, a želim da nastavim u dobrom ritmu i postižem golove.

Dobar učinak može da donese ostanak na ‘rajskom ostrvu’.

– Čekam da se APOEL izjasni oko daljih koraka, ali to će se desiti u nekom periodu od mesec dana. Imaju pravo otkupa ugovora, a sve zavisi, možda se vratim u Zvezdu sa kojom saradnja traje do juna 2021. godine – jasan je Milan Jevtović.

Jedno je sigurno da se preskače letnji raspust.

– Splet okolnosti za naš posao, a ako bude nekoliko dana super, pošto brzo dolaze i evropske kvalifikacije. Za sada ne razmišljam mnogo daleko, već da krenemo da vežbamo sa loptom i takmičimo se na terenu. Za sreću je potrebno malo.

Poznata izreka da se sve menja sem kamenja prethodnih dana je aktuelna za Kipar.

– Dva kišna dana su iza nas, a kažu mi da u aprilu zna da bude baš vruće. Evo malo je granulo sunce, pa se nadam lepšim danima u svakom pogledu. Igraćemo na 40 stepeni, ali se igrači na sve naviknu. Ponekad je surov profesionalizam.

Na kraju srpska kolonija u APOEL-u je razdvojena.

– Svi smo u stanovima, čujem se sa Savićem, Matićem i Pavlovićem, a čekamo nove zajedničke izazove – poručio je na kraju razgovora za HotSport, Jevtović.

FOTO: FK Crvena zvezda i privatna arhiva

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter