0
ATP

CONGA GOVORIO O ‘VELIKOJ TROJCI’: Pobeđivao sam ih, svaki meč je bio kao finale

Objavljeno: 27.04.20 u 18:10

Poznati teniser Žo Vilfred Conga govorio je o tome kako je igrati u eri „velike trojke“, te da mu nije žao što je bio deo istorije.

Novak Đoković, Rodžer Federer i Rafael Nadal zaista su obeležili jednu epohu, a u prilog tome ide i činjenica da su njih trojica vlasnici čak 56 Grend slem titula iz poslednjih 17 godina.

Conga je više puta isticao da mu je Novak zapravo „upropastio karijeru“, a danas sa 35 godina se ne plaši penzije.

– Uopšte ne! To je logičan sled stvari. Ja sam jedan od onih koji tvrde da je život ciklus i ja sam imao svoje vreme. Nadam se da ga imam još malo, ali u suprotnom, radiću nešto drugo što će me ispunjavati – rekao je Conga za francusku televiziju.

– Ne počinjemo svi sa iste polazne tačke. Osećam kao da sam ja iskoristio većinu svojih mogućnosti. Neki ljudi bi rekli da sam mogao da postignem i više, ali kada sam bio u malom selu Savinj L’Evek blizu Le Mana i da mi je neko ponudio papir sa desetinom onoga što sam uradio, potpisao bih odmah – iskren je Francuz.

Večiti optimista je govorio i o tome kako je zapravo bio srećan što igra protiv najboljih na svetu.

– Ja sam od onih što vide čašu kao polu punu. Bio sam u prilici da igram protiv njih trojice, nekad čak i da ih pobeđujem u velikim trenucima! Svaki duel sa njima je bio kao finale. Federera sam gledao i na televiziji. On je jedan od sportista koji me je pokretao. A onda kada shvatite da ste u istom hodniku i da ulazite na teren sa tim legendama, to je nešto neprocenjivo – završio je Conga.

 

 

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter