0
ATP

VREME JE ZA UJEDINJENJE: Rodžer Federer predložio spajanje muške i ženske teniske organizacije

Objavljeno: 26.04.20 u 16:07

Jedan od najboljih tenisera svih vremena predložio je ujedinjenje Asocijacije profesionalnih tenisera (ATP) i Ženske teniske asocijacije (VTA)

Federer je ovaj predlog podelio s pratiocima na Tviteru i izazvao burne reakcije

– Pitam se… Da li sam ja jedini koji misli da je sada vreme da se muški i ženski tenis ujedine i budu kao jedno – napisao je Švajcarac.

Federer je naglasio da ne misli na spajanje takmičenja na terenu, već na spajanje dva tela (ATP i WTA), a u odgovoru na jedan od komentara, napisao je:

– Previše je zbunjujuće za navijače kada postoje različiti sistemi rangiranja, različite kategorije turnira… To je verovatno trebalo da se desi odavno, ali možda je sada zaista vreme. Ovo su teška vremena za sve sportove, a mi iz ovoga možemo izaći ili sa dve oslabljene organizacije ili sa jednom jakom.

Prvi od tenisera koji se usprotivio bio je Nik Kirjos.

– Da li je neko pitao nas ostale da li želimo ujedinjenje sa VTA turom i da li je to dobro za nas!? – nije se Australijancu dopala ova ideja.

Profesionalno doba tenisa počelo je 1968. godine, ATP je osnovan 1972. i od tada vodi brigu o muškom tenisu. WTA je godinu dana kasnije osnovala Bili Džin King koja je i jedan od zagovornika ujedinjenja te dve organizacije.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter