0
Evropske lige

‘PRAVI RONALDO’: Govorili su mi da nikada neću hodati!

Objavljeno: 26.04.20 u 14:45

Jedan od najboljih fudbalera na svetu Ronaldo Nazario de Lima jedan je od najaktivnijih igrača za vreme pandemije koronavirusa.

Ronaldo je predsednik Valjadolida, pa je poslao pismo na adresu 22.000 navijača s godišnjim ulaznicama.

– Nedaljama sam razmišljao kako da vam se obratim u ovim osetljivim vremenima ograničenja i loših vesti. Konačno sam odlučio da vam pošaljem pismo u nadi da ćete osetiti privrženost s kojim sam ga pisao. Iz mog doma vašem domu, od moje porodice vašoj.

– Fizički smo razdvojeni, ali uveren sam da nikada nismo bili ovako bliski. Kolektivni duh, odgovornost, humanost. Kod kuće smo zbog samih sebe, zbog onih koje volimo, zbog svih koje ni ne poznajemo i zbog onih koji više nisu s nama – napisao je Ronaldo.

– Kad sam imao najtežu po vredu kolena govorili su mi da nikad više neću igrati, pa čak ni hodati. Osećao sam se kao da su mi oduzeli celi život. U tim trenucima borio sam se da svima dokažem kako i dalje mogu da radim ono što najviše želim. Bile su to tri teške godine rehabilitacije, na koje me motivisala želja da ponovno osetim ono što sam mogao osetiti samo na terenu s loptom u nogama. Na kraju je došao taj trenutak, možda i najznačajniji u mojoj karijeri: 2002. bio sam u Japanu na Svetskom prvenstvu s Brazilom i postigao dva gola u finalu protiv Nemačke. Za moju zemlju, za peterostruke svetske šampione, za mene, to je bila posveta mog povratka.

– Siguran sam da ćete se i vi, kad se osvrnete, setiti koliko ste puta ustali, učinili nemoguće mogućim i postati ono što ste danas. Ako je ovo pismo stiglo do vas, to je zato što je jedan od mojih životnih izbora bio Valjadolid. I ja sam izabrao, i ja sam bio strastven. Poput vas, veselim se povratku našem domu, stadionu. Zatvaram oči i vidim ga punog navijača, ta strast me pokreće. I dalje želim da savladam sve prepreke – poručio je Ronaldo navijačima.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter