0
Ostali sportovi

FOTO: Andrealekić.com

NOVO POMERANJE: Evo kada se rukometašice bore za Tokio…

Objavljeno: 26.04.20 u 11:30

Kvalfikacioni rukometni turnir za dame odložen je ovog marta zbog pandemije korona virusa, baš kao i same Olimpijske igre.

Sport je stao u svetu. Svetlost na kraju tunela se nazire, ali kada će prva takmičenja početi još uvek je pod znakom pitanja. Kada je reč o rukometu bili smo svedoci odluke kakvu nepamtimo, a to je da se ukine baraž za Svetsko prvenstvo i da bolje rangirani tim prođe dalje. Tako je muška selekcija Srbije ostala bez planetarne smotre.

Kad su dame u pitanju, tu je situacija daleko bolja. Naime, zbog pandemije korona virusa naše devojke su se plasirale na Evropsko prvenstvo, a kvalfikacioni turnir za OI u Tokiju na programu je naredne godine od 19. do 21. marta.

Domaćin našeg kvalifikacionog turnira biće Mađarska. Pored domaćina rivali će nam biti Rusija i Kazahstan. Samo pobednik turnira izboriće vizu za Tokio leta 2021. godine. Naravno, ako farmaceuti do tada osvoje zlatnu medalju u borbi sa COIVD-19.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter