0
Domaći fudbal

DRAGAN ĐUKANOVIĆ ZA HS IZ INDONEZIJE: Ovde je fudbal ljudima u srcu, Spasojević je živa legenda! (VIDEO)

Objavljeno: 26.04.20 u 11:05

‘Prekid je usledio posle samo tri utakmice, a čekamo odluku 29. maja i postoje predlozi da se sezona odigra u okviru turnira’ – kaže trener Psisa.

U finišu prošle sezone Psis se nalazio na ivici ambisa i ispadanja iz elitnog ranga, a onda je usledio poziv Draganu Đukanoviću, koji je imao uspešnu misiju i sa većim ambicijama krenulo se u novu sezonu. I posle samo tri kola sezona u Indoneziji je prekinuta 23. marta, mada u zemlji sa blizu trista miliona stanovnika korona virus nije veliki problem, a život se odvija normalno, mada je sport pod ključem. Detalje u razgovoru za HotSport otkriva legendarni golgeter OFK Beograda i niza inostranih klubova, koji u Aziji ima uspehe na klupi.

– Prvi put kada sam radio u Indoneziji utisci su bili odlični, a poziv Psisa oberučke je prihvaćen i urađen je dobar posao. Klub je ove sezone krenuo sa dve pobede i u derbiju je pobeđena Arena (2:0). Na našu žalost usledila je pauza koja je ograničena do 29. maja – kaže Đukanović.

Sport je suspendovan, a ostalo funkcioniše kao ranije.

– Jedino ima problema u Džakarti koja je zatvorena. Ovde kod mene u Semerangu rade kafići, restorani i jedini propis je da na ulici mora da se nosi maska. Temperatura je oko 35 stepeni, a vlaga 85 posto, što ne prija virusu i život bez klime je neizdrživ.

Igrači pokušavaju da budu u određenom ritmu.

– Kondicioni trener radi sa njima preko ‘Zoom’ aplikacije i imaju vežbe u trajanju od 50 minuta. Kod kuće trče, a to je jedini način ako se nastavi sezona da ne dođu na okupljanje kao da su rekreativci.

Navijači su pomalo nestrpljivi, a čeka se odluka federacije.

– Klubovi su doneli odluku da plate budu smanjenje na pola za april, maj i jun. Pošto nema vremena da se sezona završi do 10. novembra, postoji predlog da se organizuju turniri. Ne znam, kako će sve da se završi, ali ovde je veliki budžet od ulaznica, na utakmicama je preko 30.000 gledalaca, sponzori hoće da smanje donacije.

Ipak, jedan potez čelnika skreće posebnu pažnju.

– Dogovor je ako nema takmičenja da idemo kući i imaćemo 25 odsto od plate, ali sam već produžio ugovor do kraja 2021. godine pod istim uslovima pre korone, kao i moj prvi saradnik Žarko Ćurčić.

Takmičenje je organizovano na visokom nivou.

– Moj klub je izgradio novi stadion od 45.000 mesta i čekamo da tamo igramo mečeve. Ovde je sledece godine SP za igrače do 20 godina, grade se objekti, ulaže u strance i kod mene su tri dobra Brazilca. Sponzor Lige je „Sopi“ firma za prodaju preko interneta, a veliki novac se dobija od TV prava.

Prva „zvezda“ fudbala je igrač sa naših prostora.

– Ilija Spasojević je najbolji igrač Bali junajteda, niz godina je član reprezentacuje i ovde ga obožavaju. Imao je maler da mu rano umre supruga, a njegov pokojni otac poznati trener Dragutin Spasojević me je trenirao u Sutjesci. Fudbal se u Indoneziji voli iznad svega, pa dovoljan je podatak da na trening dođe 5.000 navijača.

FOTO: Privatna arhiva

Nije lako raditi daleko bez porodice koja je u Beogradu.

– Supruga vodi brigu sa troje dece, a sin Uroš, koji je rođen 2007. godine, je nada Partizana. Trenira kod Nikole Grubješića, ima potencijal i polako neka korača svojim putem.

Na kraju Đukanović je našao mesto pod suncem, što je važno za trenera.

– Ne želim više da sebi dozvolim pauzu od dve godine. Uspeo sam da se vratim, a plan je ako se bude igralo da Psis bude na sredini. Dobro smo krenuli, a sledi još posla – poručio je na kraju razgovora za HotSport, Đukanović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter