1
AdmiralBet ABA Liga

PARTIZANOV DOKTOR OBJASNIO: Ako vakcinacija bude obavezna za sve, moraće i Novak da pristane…

Objavljeno: 25.04.20 u 13:17

Veliku pažnju javnosti poslednjih dana privlači izjava prvog tenisera sveta, Novaka Đokovića.

U Jutarnjem programu TV Prva gostovao je doktor Košarkaškog kluba Partizan Moma Jakovljević, koji je izneo svoj stav na temu vakcine protiv korona virusa, koju je pokrenuo „svetski broj jedan“.

Čovek koji je zadužen za brigu o košarkašima Parnog valjka odbranu od pandemije uporedio sa odbranom od cunamija.

Novak verovatno zna da su sezonske vakcine samo preporučljive, ne obavezne, i njegovo je pravo da misli to što misli. To je njegov lični izbor. Mnogo ima priča o teorijama zavere,mnogo ima gluposti i onda je narod zbunjen. Neki kažu biće drugi talas, neke kažu neće. Ljudi kao ping-pong loptica gledaju i slušaju. Mora jedan stav da se napravi. Nauka o ovom virusu još ne zna ništa i zato je izolacija najbolja zaštitna mera. Ide cunami 350 km/h, preventiva je da pobegnemo. Tako isto i ovde. Izolacija je najbolja mera dok ovo prođe – naglasio je Jakovljević.

Jakovljević smatra da će testiranje na Covid-19 biti sastavni deo sistematsih pregleda igrača u budućnosti.

– Nek se sad uvede i to. A tenis je najbezbedniji za igrače, problem su kontakt sportovi – dodao je on.

(VIDEO:YouTube/PRVA)

Pored Jakovljevića, gost u pomenutoj emisiji bio je i fizioterapeut crno-belih Milan Ilić koji je istakao da veruje da će se Đoković vakcinisati.

– Očekujem da će vakcinisati, ako ta vakcina bude adekvatna i dobra, mislim da će svi sportisti morati da se vakcinišu kako bi se bavili svojim poslom. Oko Novaka Đokovića digla se velika prašina. On nije rekao da se neće vakcinisati, on je rekao da ne bi voleo da bude primoran. Siguran sam da ako mu se adekvatno objasni koji su benefiti, šta može da dobije i šta može da izgubi, da će pristati da se vakciniše kao i svi ostali sportisti. Ako donesu odluku da je obevezno, onda je obavezno. Ako se preporuči onda je lično na igračima. Mislim da će biti vakcina obavezna da bi sportisti mogli da putuju iz zemlje u zemlju – rekao je Ilić.

Podsetimo, Novak Đoković je nedavno izjavio da nije siguran da bi pristao na vakcinaciju čak i ako bi ona bila obavezna.

0
0

1 Komentara

  1. Medicina,osnovna zdravstvena prosvećenost i zdrav razum kazu da je potrebno odredjeno vreme da prodje da bi se bilo sigurno da je vakcina bezopasna.Novak u svojoj izjavi samo jasno kaze da će ukoliko teniska sezona bude nastavljena u julu,avgustu mozda biti obavezna vakcinacija vakcinom koja trenutno jos nije napravljena,sto znaci i da nije proslo dovoljno vremena kako bi se sa sigurnošću znalo da je vakcina bezopasna…Novak nikako ne moze biti tzv.Antivakcinaš.To je neistina i kleveta.Da je Novak Antivakcinaš to bi sa sigurnošću znacilo da smatra da su ovaj virus i bolest koju on izaziva bezopasni.Osoba koja smatra da nikakva opasnost od ovog virusa ne postoji ne donira ugrozenoj Italiji i Srbiji po milion evra!….Od raznih „Konova“, i kod nas i u svetu,u borbi protiv virusa učinio je mnogo mnogo vise….Kaze se „Hvala“!

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter