3
AdmiralBet ABA Liga

FOTO: KK Partizan

JOŠ DVOJICA SRBA NA OVOGODIŠNJEM NBA DRAFTU: Bek Partizana i biser crveno-belih na „košarkaškoj lutriji“

Objavljeno: 25.04.20 u 10:39

Svakim danom se uvećava kolonija srpskih košarkaša koji će učestvovati na ovogodišnjem NBA draftu.

Košarkaš Olimpijakosa Aleksej Pokuševski i bek Partizana Uroš Trifunović, nova su lica na spisku igrača koji će konurisati za mesto u nekom od najjačih svetskih timova.

Specijalizovani košarkaški portal Sportando objavio je da se košarkaš Partizana Uroš Trifunović prijavio za ovogodišnji draft. Supretalentovani 19-godišnjak tokom ove sezone nastupao je za Megu kao pozajmljeni igrač i crno-bele, gde mu je do prekida prvenstva Andrea Trinkijeri davao sve više minuta.

Trifunović je u Evrokupu na devet utakmica beležio prosečno 5.4 poena, 1.7 skokova i 0.8 asistencija, dok je u ABA ligi imao 4.6 poena i 1.5 uhvaćenih lopti po utakmici.

FOTO: KK Partizan NIS

Pokuševski je vest da izlazi na Draft objavio na svom Tviter nalogu, te tako potvrdio ono što su mnogi nagađali. Krajnji rok za prijavu je 26. april, a košarkaš Olimpijakosa nešto ranije je ovu vest podelio s pratiocima na društvenim mrežama, uz poruku: „Zvanično sam se prijavio na Draft. Uzbuđen sam zbog onoga što nosi budućnost“.

Specijalizovani sajtovi, koji predviđaju predstojeći Draft, Pokuševskog vide i na 13. poziciji (pripao bi Nju Orleansu), a najkasnije bi trebalo da bude izabran do kraja prve runde ili početkom drugde.

Podsetimo, na NBA draft prijavio se i Nikola Mišković iz Mege, ali i njegov saigrač, crnogorski reprezentativac Marko Simonović, a čeka se još odluka talentovanog Filipa Petruševa. Na ovogodišnji draft koji se održava u Bruklinu, po automatizmu će izaći svi igrači rođeni 31. decembra 1998. godine ili ranije.

 
 
 
 
 
Погледајте ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dame i gospodo – ZELjKO OBRADOVIĆ! #ZeljkoObradovic #Fenerbahce #Srbija

Објава коју дели HOTSPORT (@_hotsport) дана

0
0

3 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter