0
Ostali sportovi

PREDSEDNIK RS SRBIJE: Preuranjena odluka, loša po nas svakako!

Objavljeno: 24.04.20 u 18:40

Odlukom EHF-a reprezetacija Srbije neće imati priliku da se nađe na Svetskom prvenstvu, što je svakako napravda.

Čekao nas je dvoboj sa Slovenijom, a pobeda u tom dvomeču bi značila plasman na najveću svetsku rukometnu smotru. Ipak, zbog boljeg plasmana na EHF rang listi na Mundijal će Slovenija, a tim povodom se oglasio prvi čovek RS Srbije Bodžidar Đurković.

– – Razume se, ova odluka nije dobra za nas. Sve reprezentacije koje su morale da igraju plej-of, a izgubile su, su oštećene. Mislim da je preuranjena, da je trebalo da još malo da se sačeka. Razumem da postoji problema sa kalendarom, znam da je teško “ubaciti” događaje u zgusnut raspored, da se ne zna dokle će ovo da traje, ali EHF je po istom prinicpu kao kod žena, doneo i odluku za muške selekcije – istakao je Božidar Đurković za MaxBet sport.

Prvi čovek našeg rukometa je istakao da ova odluka EHF neće uticati na izbor novog selektora.

– Ne utiče. Trebalo bi brzo da dobijemo selektora – istakao je Đurković.

Što se tiče domaćeg prvenstva, ono je kao i u svim sportovima na čekanju i u rukama lekara i korona virusa.

– I to ćemo vrlo brzo da rešimo. Čekamo, kako bismo dali neko sportsko rešenje. Administrativno može odmah da se donese, to je najmanji problem. Međutim, čekamo da vidimo da li će da se ukaže neka druga mogućnost – zaključuje Đurković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter