1
Domaći fudbal

FOTO: FK Vovjvodina

MARKO ĐURIŠIĆ ZA HS: Letonci više vole hokej od fudbala, Vojvodinu sam napustio ‘zbog Topića’!

Objavljeno: 23.04.20 u 13:14

‘Ulaganja su dobra i naš gazada je Rus, a nema mnogo publike na stadionima i kada su derbi utakmice’, kaže bivši vezista Vojvodine.

Od zemlje do zemlje, ali generalno i gde nema mnogo zaraženih građana od korone virusa fudbal je stopiran. Slično je u Letoniji gde je debi u novom klubu Rigi odložen Marku Đurišiću. Bivši vezista Mačve, Dinama iz Vranja i Vojvodine došao je kao pojačanje u redove šampiona. Sve je odrađeno ekspresno i jasni su razlozi rastanka sa Novosađanima, što je u razgovoru za HotSport otkrio talentovani vezista.

– U Vojvodini su bili otvoreni i rekli su da je prva opcija Mirko Topić, a da mogu da ostanem. Pričao sam sa trenerom Lalatovicem, a onda je iznenada došla dobra ponuda Rige i odlučio sam da promenim po malo iznenada klub – kaže Đurišić.

Prihvaćen je dobro u novoj sredini i zauzeo je mesto startera.

– Gazda je Rus Oleg Konoval, koji drži i Pafos na Kipru. Ima igrača iz Rusije, Hrvat Tomislav Šarić, a kapiten je Stefan Panić, bivši igrač Javora i u klubu je dve godine. I kada smo se spremali za start nove sezone u karantinu pred meč sa Ventspilsom stiglo je obaveštenje da se sve odlaže do daljeg.

Zanimljiv je bio rasplet šampionske trke sa gradskim rivalom.

– Klub RFS za koji je nastupao Andrija Kaluđerović, a prva „zvezda“ i najbolji strelac šampionata Darko Lemajić imali su devet bodova prednosti. Popustili su u finišu sezone, izgubili derbi kod kuće i tako je Riga stigla do titule.

Prvo mesto donosi kvalifikacije za Ligu šampiona.

– Došao sam ovde da odbranimo titulu i pokušamo da napravimo iskorak u Evropi. Ovde je samo problem što nema publike, ni na derbijima i deluje mi da više vole hokej od fudbala. Ulaganja su dobra, mada je Riga baš skup grad i to sam se uverio prilikom posete restorana.

Uskoro se očekuje povratak na teren.

– Imamo individualni program, a spominje se da ćemo u maju početi sa treninzima i da će trka za bodove startovati u junu. Moguće je skraćenje, ali korona ovde nije toliki problem, pošto je pre mesec dana bilo zaraženih 400 i brojka se popela na 600.

Na snazi su određene mere.

– Ne rade veliki tržni centri i određene radnje, a ljudi uglavnom na ulici nose maske i nema straha. Vodi se računa, sve u nadi da će se uskoro sve vratiti u normalu.

Na kraju Đurišić ima „otvoren“ ugovor sa Rigom.

– Potpisao sam godinu plus godinu, a ako odigram 60 posto mečeva sledi automatsko produženje uz opciju da mogu da odem uz određene uslove. Važno je da igram i da Riga nastavi uspon – zaključio je u razgovoru za HotSport, Đurišić.

FOTO: FK Vojvodina

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter