0
Evropske lige

HRVATI SE NE ŠALE: Očekuju od 15 do 20 miliona evra za prodaju TV prava!

Objavljeno: 23.04.20 u 11:00

Fudbal u ‘komšiluku’ je iz godine u godinu na sve višoj grani, a sada bi ogroman novac mogao da uđe iz inostranstva.

Tačnije, on je ulazio i ranije u klubove kroz prodaju igrača, naravno najviše u Dinamo iz Zagreba. Ali, uskoro bi HNL liga mogla da počne da zarađuje i na prodaji TV prva. To je otkrio čelnik Rijeke Damir Mišković koji je istakao da se o hrvatskom fudbalu raspituju ozbiljne evropske sportske TV kuće.

– Dobro ste čuli, u ozbiljnim smo pregovorima sa ozbiljnim medijskim kućama. Italijanskim, engleskim i skandinavskim. Objavićemo javni tender za prodaju TV prava. Nitko ne brani T-Comu s kojima nam aktuelni ugovor ističe za dve godine, da se opet prijavi. Ni HRT-u, A1, Novoj TV, RTL-u i ostalima niko ne brani da se jave sa svojom ponudom – rekao je Mišković za ’24sata’.hr.

O novcu se nije pričalo, ali Mišković je izneo očekivanu sumu novca.

– Još se nijedna reč o novcu nije progovorila, ali neko moje očekivanje je da to za početak bude iznos od 15-20 miliona evra od TV prava za hrvatske klubove – istakao je Mišković uz konstataciju da su pojedini mediji zainteresovani i za emisije, a ne samo prenose HNL.

Do sada su klubovi u Hrvatskoj od TV prava delili 1,5 miliona evra. HNL od ovog leta ima dva predstavnika u Ligi šampiona.

Zanimljivo da je tokom korona virusa ogroman novac od TV prava zaradila Belorusija, jer se fudbal samo tamo igra. Morala bi i Srbija hitno da pronađe spas u prodaji TV prava u inostranstvo, jer klubovi sada nemaju ni za tepsiju ribe.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter