2
Domaći fudbal

FOTO: FSS

PROF. DR MILJKO RISTIĆ: Fudbal u Srbiji kreće od maja, završiti trenutnim stanjem bilo bi neregularno!

Objavljeno: 21.04.20 u 10:35

Predsednik Medicinske komisije FSS-a Miljko Ristić smatra da bi sezona u Superligi trebalo da počne pre kraja maja.

Između mečeva i treninga u srpskom fudbalu moglo bi u narednom periodu da bude obavezno i testiranje na koronavirus. O situaciji sa kojom se suočava fudbal u Srbiji govorio je doktor Miljko Ristić predsednik Medicinske komisije FS Srbije.

– Testiranje bi svakako trebalo uraditi pre prvog zajedničkog treninga. Rezultati se sada dobijaju za desetak minuta, tako bi ekipe brzo znale na čemu su. Ukoliko bi svi imali negativan rezultat ne bi bilo prepreke da se izađe na teren, a ako bi neko imao pozitivan test, zna se, za njega nema mesta u ekipi dok ne prođe period samoizolacije – kaže dr Ristić za ‘Alo‘.

HS PITA SUPERLIGAŠE-TONČEV (Radnik): Ne bi bilo pravedno da se sve završi za zelenim stolom – predlog da niko ne ispadne, imao bi posledice…

Prognoze su optimistične.

Ja sam optimista, verujem da će krenuti pre kraja maja. Svima u svetu je u interesu da se fudbal nastavi. Za taj sport su vezane ogromne finansije, ogroman broj porodica živi od fudbala. Čekamo naravno i uputstva od UEFA i FIFA – ističe Ristić.

HS PITA SUPERLIGAŠE-PALAĐI (TSC): Trenutni raspored kao konačan mogao bi da ošteti pojedine klubove, ne može se iz izolacije na teren!

Mečevima ne bi mogli da prisustvuju navijači.

– Da, viša sila. Sport je motiv mladima da se druže, zajedno navijaju, pa sport bez publike nema smisla, ali, s druge strane, ne možete sad da dozvolite da na tribinama bude ogroman broj ljudi – dodaje on.

Mečevi bi se igrali na svaka tri dana, postavlja se pitanje da bi igrači mogli da izdrže takav ritam.

Mogli bi, jer nisu cele godine u takvom ritmu, koji nikako nije dobar za zdravlje. Ali za završetak sezone neće im biti problem – dodaje doktor Ristić.

HS PITA SUPERLIGAŠE – VOJVODINA (Lalatović) : Najprikladnije bi bilo skratiti sezonu – Drago mi je zbog Kokeze

Poručio je da bi prekid sezone i konstatovanje trenutnog stanja na tabeli bilo neregularno.

– To ne bi bilo regularno – smatra prof. dr Miljko Ristić.

0
0

2 Komentara

  1. treba da se udari kraj i to je to, ko je gde na tabeli i ko vas bre sisa, ko je prvi osvaja ili ulazi u visi rang, ko je poslednji nek ispadne i cao, sta ga tu palamudis bre, sve vi sve znate samo da serete!!! Da se odma proglase pobednici liga na svim nivoima, ko treba da ispadne nek ispadne, pa zivot nije fer jbg takva je trenutna situacija, i da se polako krene priprema za sledecu sezonu uz prave preventivne mere i organizaciju.

    0
    0
    Odgovori

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter