0
Domaći fudbal

FOTO: FSS

ODRŽAN NOVI SASTANAK UEFA: Prvenstva završiti u postojećem formatu, mada se on može menjati! Tri opcije za baraž pred EP!

Objavljeno: 21.04.20 u 16:38

U utorak je održan novi sastanak (putem video konferencije) predstavnika UEFA sa generalnim sekretarima evropskih fudbalskih asocijacija.

– Sastanak je protekao u veoma konstruktivnoj atmosferi. UEFA prati razvoj situacije sa virusom KOVID 19 i svi Savezi su dobili preporuku da se nacionalna takmičenja završe u postojećim formatima. Ukoliko to nije moguće, formati se mogu menjati u skladu sa okolnostima, ali se ide ka tome da se okončaju i prvenstva i kup takmičenja u svim raspoloživim terminima“ – izjavio je za sajt FSS, generalni sekretar naše organizacije Jovan Šurbatović.

Što se tiče baraža za plasman na Evropsko prvenstvo, moguća su tri scenarija za odigravanje polifinalnih i finalnih utakmica:

– Septembar i oktobar
– Oktobar i novembar
– Obe utakmice u novembru

– Učesnici baraža bi trebalo da pošalju stvoj stav u UEFA koja će konačnu odluku o terminima baraža doneti 27. maja na sednici Izvršnog odbora. Mi ćemo narednih dana u dogovoru sa sportskim sektorom i selektorom, izaći sa konkretnim predlogom koji ćemo potom dostaviti UEFA – kaže Šurbatović.

Rival Srbije, podsetimo, biće selekcija Norveške. Pobednik tog meča sastaće se sa boljim iz duela Škotska – Izrael.

Razgovarano je i o završetku evropskih klupskih takmičenja, pa se očekuje da se Liga šampiona i Liga Evrope nastave u avgustu. Predloženi termini za završnicu su 27. (Finale LE) i 29. avgust (finale LŠ).

– Važno je još istaći da su rokovi klubovima za licenciranje pomereni za mesec dana, dakle do 30. juna – rekao je generalni sekretar FS Srbije Jovan Šurbatović.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter