0
Košarka

FOTO: PRINTSCREEN

ŠPANCI PRONAŠLI MODEL: Završetak sezone na parketu, 12 klubova, jedna dvorana…

Objavljeno: 20.04.20 u 17:19

Klubovi iz ACB lige pronašli su način da zavše sezonu, na terenu.

Madridska „Marka“ javlja da je na današnjoj Skupštini ACB lige, koja je održana video konferencijom, dogovoreno da 12 najboljih timova u trenutku prekida odigraju završnicu sezone na jednom mestu i u jednoj dvorani.

Ekipe će biti podeljene u dve grupe po šest timova, igraće svako sa svakim, a dve najbolje ekipe iz grupe idu u polufinale. Na tom turniru učestvovaće Barselona, Real Madrid, Saragosa, Tenerife, Bilbao, Andora, Unikaha, Valensija, San Pablo Burgos, Baskonija, Gran Kanarija i Obradoiro.

Kao mesto odigravanja završnice pominju se Kanarska ostrva, što je najrealnija opcija, da Gran Kakarija bude domaćin, a ponudu je dostavila i Andora.

Takođe, u zavisnosti od situacije s korona virusom proceniće se kada bi turnir mogao da počne. Kako je odlučeno na sastanku klubova, ove sezone neće biti ispadanja, a ostaje da se klubovi dogovore da li će biti promocije u elitni rang, a ACB liga imala bi 20 učesnika..

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter