0
Domaći fudbal

FOTO: FK Crvena zvezda

MARKO PANTELIĆ IZNEO SVOJE PROGNOZE: Fudbal će se ubrzo ponovo igrati!

Objavljeno: 19.04.20 u 19:36

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić govorio je o budućnosti fudbala.

Pantelić, koji je nedavno preležao koronavirus, bio je gost intervjua Novaka Đokovića i drugih srpskih tenisera na aplikaciji ‘Zum‘ u kojoj se govorilo o brojnim temama, a jedna se ticala fudbala.

– Iskreno, mislim da će se sve odigrati što se tiče fudbala, najverovatnije bez publike. Prvenstva će takođe biti završena u većem delu zemalja, kao i kupovi, naravno i Liga šampiona i Liga Evrope. Verujem da će Nemci prvi krenuti sa prvenstvom. Naravno, mi ćemo takođe pokušati da završimo kup i prvenstvo, ali sve u zavisnosti od odluka Vlade. Ekonomski udarac će se u prvom mahu osetiti, ali će brzo doći sve na svoje – kazao je Pantelić.

Po prvi put ceo svet je u blokadi, a Pantelić je potom govorio i o finansijskom udaru koji koronavirus ima na sport.

Ljudi sada pričaju o ekonomskom aspektu, prvi put se događa da je skoro ceo svet u blokadi. Igračima su smanjena primanja, čak negde i nemaju primanja u ovih mesec, dva. Ali, sigurno je da će se posle vratiti na stopostotna, onolika kolika su bila ranije. Opet, nemaju svi primanja kao najbogatiji klubovi, ona zavise od TV prava, njihovi Savezi moraju da ispune ta TV prava, sve izgleda tamo drugačije. Naravno da će oni gubiti novac od ulaznica, gde su stadioni puni, tu su najveći finansijski udarci. Oni ne mogu da napune tu rupu koje imaju od karata. To se ne odnosi na zemlje gde su stadioni prazni ili poluprazni – rekao je Pantelić.

FOTO: Crvena zvezda

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter