1
Analize

VELIKI KLUB IH JE ‘POJEO’: Deset najvećih grešaka Reala iz Madrida!

Objavljeno: 18.04.20 u 12:56

Brojna imena sa ovih prostora mogla bi da se nađu na ovoj listi, ali danas se nećemo njima baviti. Real Madrid važi za jedan od najvećih klubova na svetu, a mnoga velika fudbalska imena u njemu nisu pronašla svoje mesto.

Možemo da kažemo da je Real ‘pojeo’ svakog od njih, u klub su dolazili iz velikih klubova, nošeni dobrim učinkom, ali oblačenjem dresa ‘los blankosa‘ čini se da su zaboravili da igraju fudbal. Kada kažete promašaj Real Madrida, obično vam na pamet padnu Dejan Rambo Petković, Perica Ognjenović, čak i Robert Prosinečki kojeg su povrede sprečile da ostavi veći trag u Madridu. No, na ovoj listi nećemo ih pominjati.

Krenimo redom…

10. Elvir Baljić (1999)

Bosansko-turski fudbaler 1999. godine potpisao je za Real iz Fenerbahčea. Impozantan transfer za taj period iznosio je 18 miliona Evra. Doveden je na insistiranje tadašnjeg trenera Džona Tošaka, na kraju je bio jedan od najvećih promašaja. Ruku na srce, da pokaže više sprečile su ga povrede, a smenom Tošaka Visente Del Boske ga je zaboravio na klubi. Odigrao je 11 mečeva, postigao je jedan gol u tom periodu.

FOTO: Real Madrid

9. Rojston Drente (2007)

Jedan od skorijih promašaja španskog giganta. Doveden je kao zalog za budućnost iz Fejenorda. Huande Ramos ga je pozajmio ubrzo Herkulesu, gde je igrao do odlaska u Everton. Odigrao je 21 meč za Everton, potom je usledila putešestvija Evropom. OD Alanije, Ridinga, Šefilda, Kajzerija, Banijasa, Sparte, do Kozaken Bojsa za koji nastupa od 2019. godine.

8. Havijer Saviola (2007)

Ne, nismo greškom na listu stavili bivšeg fudbalera Barselone. Argentinac je doveden na ‘Nou Kamp’ kao dvadesetogodišnje čudo od deteta. Tri sezone nastupao je za Barselonu, potom je pozajmljen Sevilji i Monaku. Nakon toga Real ga je doveo kao slobodnog igrača, ruku na srce, više da bi napakostili Barsi nego što im je igrač trebao. Dve godine u klubu proveo je Saviola, upisao je 28 nastupa, a dolaskom Klas Jan Huntelara za njega više nije bilo mesta.

7. Antonio Kasano (2006)

Luda glava sprečila ga je da napravi veće uspehe. Tokom igranja u Romi nije se slagao sa Frančeskom Totijem. Njegov talenat nije bio sporan po dolasku u Real, problem je bio njegov temperament. Sukobio se sa Fabiom Kapelom, te je nekoliko utakmica gledao sa klube. Potom je u nakon godinu i po dana u klubu u zimskom prelaznom roku pozajmljen Sampdoriji, a potom je prešao u italijanski klub, da bi 2011. godine potpisao za Milan.

6. Tomas Gravesen (2005)

Danac je u Evertonu imao odlična izdanja. Od 2000. godine, pa narednih pet sezona briljirao je u dresu ‘karamelica’, a to nije promaklo Realu. U Madridu je igrao na poziciji zadnjeg veznog, na šta nije navikao, a to je dovelo do lošijih partija. Ostao je upamćen kao temperamentan fudbaler koji se potukao sa saigračem Robinjom, ipak, o njemu je Kapelo imao reči hvale. ‘Nemam problema sa njim, drugačiji je, ali naporno radi, a meni je to važno’.

5. Nikolas Anjelka (1999)

Francuz je u Arsenal stigao kao talentovani mladić, a pod vođstvom Arsena Vengera imao je impresivnu sezonu u dresu ‘topdžija’, pomogao je u osvajanju titule. Zajedno sa svojim bratom pretio je ulaskom u štrajk ako mu tim iz Londona ne dozvoli da pređe u Real. Izborio se u svojoj nameri, a ‘kraljevski klub’ je dobio igrača koji obećava, ali i pune ruke posla zbog problematičnog fudbalera. Nije se slagao sa igračima, te je Francuz nakon jedne sezone prodat u PSŽ.

4. Danilo (2014)

Danilo je i sam priznao da se teško nosi sa pritiscima javnosti. Nije blistao na terenu, prodat je Čelsiju nakon samo dve godine, Brazilac nije ostavio veći trag u Madridu.

3. Kaka (2009)

Još jedan brazilski igrač našao se na vrhu tabele. Real je za Kaku u to vreme odrešio kesu i platio ga je 65 miliona evra. U Milanu je 27-godišnji fudbaler briljirao, bio je pravi užitak gledati Kaku kako pleše sa loptom. Nije se naplesao ipak u Madridu. Povrede su ga sprečile da pokaže kako bi igra Madriđana izgledala sa njim i Kristijanom Ronaldom. Kako je svojevremeno sam Kaka rekao, u Madridu je izgubio volju za igranjem fudbala.

2. Valter Samjuel (2004)

Argentincu je prvi klub u Evropi bio Roma. Nastupao je od 2000. do 2004. godine. Odlične igre preporučile su ga Realu, koji je platio 25 miliona njegov dolazak, a pustio ga je tri sezone kasnije za 16 miliona. Pre dolaska u Real bio je ključan za igru Rome, potom je prešao u Murinjov Inter gde se u njegovoj igri ponovo pojavila iskra koja ga je krasila ranije.

1. Majkl oven (2004)

Nemojte da pomislite da smo zaboravili na engleskog napadača. Igrama u Liverpulu očarao je ceo svet. Preko 200 nastupa za ‘redse’, 120 golova, a sve to u periodu od osam sezona bile su dovoljne da dobije zlatnu loptu 2001. godine. Odlaskom trenera Žerarda Hulijera njegova budućnost u Liverpulu postala je neizvesna. Real je to iskoristio i doveo ga za svega 8 miliona funti. Često je sedeo na klupi, kritikovan je zbog loše forme. Sezonu je završio sa 13 golova, a Real je odlučio da dovede Robinja i Žulija Baptistu, a Oven je otišao u Njukasl za 16.8 miliona funti, tako da je Real dobro prošao u celoj priči.

0
0

1 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

PROČITAJTE OSTALE VESTI IZ RUBRIKE

Unesite pojam i stisnite enter