0
AdmiralBet ABA Liga

NIKOLA JANKOVIĆ: Verujem da će Partizan igrati Evroligu, za to sam da se sve završi na terenu, iako bismo mi bili u najvećem hendikepu…

Objavljeno: 18.04.20 u 16:50

Centar Partizana Nikola Janković smatra da bi najpravednije bilo da se ABA liga i Evrokup završe na terenu, ali da bi Partizan bio u najvećem hendikepu.

Centar ‘parnog valjka’ govorio je za novinsku agenciju ‘Beta’ i istakao da bi on najviše voleo da se prvenstvo završi na terenu.

– Ja uvek biram da se to dokaže na terenu kao što je i sada bilo. Svi bismo želeli da se to završi na terenu i to je najpravednije. E sad, drugo najpravednije – Partizan je pokazao najviše ove godine i prema nama ne bi bilo pravedno da se sezona poništi, jer smo mnogo uložili truda i rada i da nam to tek tako neko oduzme nije pravedno – istakao je Nikola Janković.

S druge strane smatra da bi Partizan bio u najvećem hendikepu.

– Mi smo u velikom hendikepu, pričam konkretno o Partizanu, imali smo dobar momentum, imali smo prednost donaćeg terena, sve smo stvorili u svim takmičenjima i to nam je sad oduzeto igrom slučaja. Mnoge stvari su nam oduzete. Nama najviše odgovara regularan sistem kao što je bio do sada, sa publikom gde imamo prednost domaćeg terena. Svaki drugi scenario je anuliranje onoga što smo svorili i što smo izborili na terenu. U interesu sporta i košarke je da se nastavi, da se igra, da navijači dolaze u hale…

Centar Partizana je dodao da je igračima potrebna priprema pre nego što bi došlo do eventualnog nastavka prvenstva.

– Po nekim pravilima koliko odmaraš toliko ti je potrebno za pripremu. Mislim da je to jako malo vremena, to je više pitanje za neku struku, ali što se mene tiče to je malo vremena. Stvarno se nadam da stručni ljudi vode računa o tome i da će naći najbolje rešenje i opet da će imati u vidu da zaštite i nas igrače, nismo roboti, ne palimo se na dugme. Nije lepo ni gledati košarku gde niko nije dirao loptu mesec i po dana, i to može smešno da izgleda – rekao je Nikola Janković.

Visoki košarkaš smatra da je cela situacija nepravedna, jer će se u nekim zemljama epidemija korona virusa završiti pre nego u drugim.

– Važno je da se ovo što pre završi, da se situacija smiri. Kada znate sa čime raspolažete i kakvo je stanje u državi zdravstveno, onda možete da pričate i o nekim drugim stvarima, sada još rano pričati. Pandemija nije krenula u svim zemljama u isto vreme i neće se završiti u svim zemljama u isto vreme i to je mnogo važan faktor. Neko će krenuti da trenira ranije, neko kasnije, možda neko i sada već trenira i to nije pravedno. Za fer-plej je potrebna ravnopravnost, da svi pod istim uslovima i treniraju i rade, a trenutno nije takva situacija.

Nikola Janković se nada da će Partizan naredne godine igrati u Evroligi.

– Nije sve izgubljeno. Stvarno imamo veru i nadu da ćemo sledeće godine opet biti u najelitnijem takmičenju – zaključio je Nikola Janković.

0
0

0 Komentara

Ostavi komentar

Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni.

Unesite pojam i stisnite enter